sunnuntai 20. toukokuuta 2012

Itsetehtyä tuorepastaa

En ole pitkään aikaan tehnyt tuorepastaa itse. Ajattelin verestää muistoja ja kaivoin pastakoneen esille. Pastataikinan ohje on tosi helppo:

4,5dl durumvehnäjauhoja
2dl vettä tai 2-3 kananmunaa ja tilkka vettä
loraus öljyä
(suolaa)

Tee jauhojen keskelle kolo, laita muut ainekset keskelle ja sekoita tiiviiksi massaksi. Itse laitan ainekset yleiskoneeseen ja sekoittelen noin 10 min. Tulee hyvä sitko ja helposti käsiteltävä taikina.
Taikina kaulitaan ohueksi levyksi ja taitellaan kolmin kerroin. Sitten taas kaulitaan ohueksi ja taitellaan kolmin kerroin. Tämä toistetaan muutamaan kertaan, ja taikina ujutetaan pastakoneeseen. Ensin teen ohutta levyä säätämällä koneen isointa väliä aina hieman edellistä pienemmäksi. Lopuksi tein tagliatellekololla tagliatellea. Tuorepasta keitetaan kypsäksi runsaassa vedessä 2-3min.

Pastan lisukkeeksi tein salviavoita. Mikään ei ole niin hyvää kuin salvia....
Iso kimpale voita sulatetaan pannulla ja sekaan heitetään runsaasti salvianlehtiä. Lehdet paistetaan rapeiksi. Kypsän pastan päälle laitetaan ihanan rapeita salvianlehtiä ja maun mukaan voita. Raastoin pinnalle pecorinoa ja limen kuorta. Puristin sekaan myös hieman limen mehua. Kokonaisuuden kruunaa tuore mustapippurirouhe ja muutama oreganon lehti.
2 kommenttia:

Elina kirjoitti...

Minäkin rakastan burro e salviaa! Taisi olla juuri eilen lautasella. Haluaisin sellaisen puolimetrisen salviapuskan josta riittäisi satoa korjattavaksi mielin määrin.

Anna kirjoitti...

Ostin torilta kahta eri salvialajiketta, pehmeälehtistä ja vähän kovempilehtistä. Puolimetrinen salviapuska menisi kukan asemasta sisätiloissakin. Mistähän sellaisen saisi..