perjantai 4. toukokuuta 2012

Asukuva takkahuoneessa/ epoksilattiahölinää


Halusin kokeilla, onnistuisiko meidän alakerran takkahuoneessa kuvien ottaminen. Huone on tällä hetkellä kokovalkoinen.
Ennen remonttia alakerrassa oli muovimattoa ja kokolattiamattoa. Aikamme mietittyä, mitä lattioille tekisi, päätimme kokeilla epoksia. Siitä on meillä jo entuudestaan kokemusta, mutta ei kiiltävänvalkoisena. Maahantuojalla ei ollut oikein näyttää mitään esimerkkiä, kun niitä on tehty sen verran vähän.

Otettiin riski ja kyllä kannatti. Tosin ilman remppamiehiä urakasta ei olisi tullut yhtään mitään. Kun vanhat lattiamatskut oli irroitettu, piti betonipohja hioa, tasoittaa ja valaa uudelleen. Jo siinä oli oma hommansa. Varsinkin kun tahdoimme eroon kynnyksistä, ja saada lattiapinnasta sitenkin yhtenäisen.
Kiiltävänvalkoisen epoksipinnan saamiseen vaadittiin kaikenkaikkiaan viisi kerrosta tavaraa. Lopputulos on kyllä mahtava. Voin tehdä alakerran laittamisesta ihan erillisiä postauksia, jos aihe kiinnostaa. Alakerta on vielä sen verran kesken, että seiniä on vain tasoitettu ja pohjamaalattu. Voi siis olla että jotain harkittua väriäkin on vielä tulossa... Ja alakerrassa on kyllä edelleen myös ns. koskemattomia alueita, mutta ei niistä tässä yhteydessä enempää...Ps. Autotallin kohdalla se valkoinen epoksi oli vähän liioittelua ;)

9 kommenttia:

K kirjoitti...

Ihanaa, olet palannut. Seurasin blogiasi hyvin aktiivisesti "silloin joskus"! Ja aina toisinaan vieläkin kaipaillen muistelin ja kävin tarkistamassa josko olisit palannut :) Jee!

Anonyymi kirjoitti...

Kaunis klassinen asu. Kiinnostaisi tietää hameesta, siis onko se ruskeavalkoinen vai onko siinä pitkä valkoinen tunika/mekko ruskean hameen alla?

lahtiska (a.k.a. O:n äiti) kirjoitti...

Tervetuloa takaisin minunkin puolestani - tännehän on ehtinyt tulla vaikka kuinka paljon juttuja! Upeat kengät tuossa tämän päivän asussa.

Florencian naapurissa asumisessa on puolensa ja puolensa. Näin aamulla liikkeen ikkunassa upean krokoclutchin, joka oli muutamaa tuntia myöhemmin kadonnut. Joku muu oli ehtinyt ennen minua... Toisaalta en olisi uutta iltalaukkua oikeasti tarvinnutkaan :)

Anonyymi kirjoitti...

Erittäin mukava kuulla, että olet palannut bloggailemaan. Seurasin blogiasi taannoin melko ahkerasti ja olin aika pettynyt kun lopetit. Kiva :)

Tiina

Anna kirjoitti...

K: :)
anonyymi: Päälläni on valkoinen hihaton hame, jonka alla ruskea hame ja päällä silkkipaita. Kolme eri osaa siis!

lahtiska: Mä hiplasin samaa laukkua, siihen kuului kengätkin... Ne oli vaan mulle liian isot niin olis ollut vääryys erottaa kenkiä ja laukkua toisistaan;)

Anna kirjoitti...

Tiina: Kiitos! Onneksi tän voi aina aloittaa uudestaan, vaikka joskus onkin päättänyt lopettaa. Naisena voi onneksi muuttaa mieltään;)

Anonyymi kirjoitti...

Hei!

Meillä vanhan talon remontti ikuisesti kesken, joten jos sulta löytyy epoksi- postaus jossa työvaiheita ja ennen/jälkeen- kuvia, katsoisin innolla!!

Anna kirjoitti...

Hei Anonyymi. Kuvia on koneella, kasaan niistä postausta jossain välissä. Tuleepa tehtyä aiheesta joku yhteenveto!

Anonyymi kirjoitti...

Hienoa! Odottelen innolla. T Anonyymi.
P.s. Olen myös uusi innokastakin innokkaampi lukijaai. Pidän asuistasi, mutta vielä enemmän kiinnostavat nämä remontista ja sisustusvalinnoista kertovat tekstit. Niitä ahmin, ja mikään vähäinenkään tieto ei ole liikaa.. Siten siis ehkä eroan tyypillisestä lukijastasi. Epoksi on upea ja niin harvinainen!