sunnuntai 19. huhtikuuta 2009

Kirpparikenkiä

Vero Modan alesta ostettu ohut villakangastakki on ollut tosi hyvä, koska siinä on leveä helma. Mahtuu siis todella hyvin päälle, edelleen. Vilan tunikamallisessa paidassa on nätit kirjailut, ostin tämän joskus viime vuonna muutamalla eurolla alesta.
Sitten nämä kengät... Ernamo Oy:n valmistamat käyttämättömät vaaleat nahkakengät olivat sarjassamme huippulöytöjä. Pinnassa on ihan pientä värjäymää, joka varmasti lähtee puhdistuksella ja vahauksella.


Nämä nahkaiset kävelykengät pienellä korolla olivat lähes käyttämättömät ja tosi siron malliset.


Ja nämä olivat älyttömät, mutta nahkaa ja jotenkin vain vastustamattomat.


Maksoin kengistä yhteensä 16€! Mikä mahtava sunnuntai:D Tällaisina hetkinä olen niin onnellinen, että kengänkokoni sattuu olemaan 36.

10 kommenttia:

RagDoll kirjoitti...

Mukavia löytöjä, eipä ollut ainakaan hinnalla pilattu. =)

Anonyymi kirjoitti...

Kuinka monet beiget/vaalean ruskeat kengät sinulla on? Tee kenkäesittely!

Merja kirjoitti...

Nuo vaaleat kengät näyttävät kyllä huipuilta!

Mullakin oli koko 36 mutta sitten tuli kaksosraskaus ja jalka venyi koolla..

Turun Tilda kirjoitti...

Sulle ois haaste, jollet ole tehnyt tätä vielä :)

tipitii kirjoitti...

Aivan jumalaisia kenkiä! Varsinkin nuo keskimmäiset olisin valmis kaappaamaan jos omat jalkani olisivta hitusen pienemmät ;)

Inna kirjoitti...

Hyviä löytöjä olet tehnyt!

I May Say kirjoitti...

kivoja löytöjä.

ps. laitoin sulle meiliä. myynnissä french solet koko 37 (oikeasti 36) balleriina omakustannushintaan. vastaat jos haluat/kerkeät

ellen kirjoitti...

ragdoll: Niinpä!

anonyymi: Apua...Aika monet...

merja: No just joo. Toi on hassua kun raskaus voi muuttaa jalan kokoa. Perustuikohan se siihen holvikaaren muuttumiseen vai mihin?

TT: ok

tipitii: Noi keskimmäiset oli tosi mahtavat!

inna: Kiitos

i may say: Kiitos mailista, vastasinkin jo:)

Merja kirjoitti...

Ilmeisesti johtuu siitä että rustot ja nivelet löystyy raskauden aikana ja siitä johtuen myös jalan luusto löystyy.. ja jalka venyy.. Että nyt olen sitten pysyvästi 37. Mutta hyvin löytyy kenkiä tuollakin koolla.

ellen kirjoitti...

merja: Löysin tällaisen vastauksen tiede.fi sivuilta

Miksi jalka kasvaa raskauden aikana? (12.03.2008)

Odottavan äidin jalka kasvaa, mutta se ei muutu pysyvästi lättäjalaksi. Selityksiä voi olla monta.

Huomattava kilojen lisääntyminen saattaa painaa jalkapöytää kasaan ja kasvattaa kengännumeroa tilapäisesti. Suurempi merkitys on kuitenkin turvotuksella, jota esiintyy lähes jokaisella odottajalla. Kasvava kohtu estää laskimoiden toimintaa, jolloin nestettä siirtyy ylen määrin alaraajojen kudosten soluvälitilaan. Myös raskausmyrkytys aiheuttaa turvotusta jaloissa.

Julkaistu Tiede-lehdessä 2/2008

Se minua silti ihmetyttää, että joillain se koko tosiaan muuttuu ihan pysyvästi. Tämäkään vastaus ei selitä sitä. Ja se hormoni, joka väljentää niveliä ja rustoja, kuitenkin poistuu synnytyksen jälkeen elimistöstä, eli periaatteessa jalankin olisi mahdollista "korjaantua" normiasentoon ja koon pysyä muuttumattomana. Toisaalta, onhan niitäkin joiden lantion malli jää pysyvästi erilaiseksi. Ehkäpä hormonitoiminta on ollut silloin niin voimakasta, että palautuminen ei enää onnistu? Mielenkiintoisia asioita. Kaksosraskaudessahan hormonituotantokin on varmasti suurempaa!