torstai 9. huhtikuuta 2009

Inspiroivuudesta

Gloria tuntuu herättävän aika jakavia mielipiteitä. Kommenteissa nousi vähän esiin tuotteiden ja vaatteiden hintavuus, joka laimentaa lukuintoa. Pakko kommentoida asiaa ihan erikseen, koska itselleni ei koskaan ole merkinnyt mitään muotilehdissä käytettävien vaatteiden hinnat tai merkit. Ja siihen on syynä joku ihan muu, kuin paksu lompakko.

Onkohan niin, että on kahdenlaista tapaa lukea lehtiä. Toinen tapa on etsiä kivoja juttuja, joita voisi hankkia myös itselleen. Toinen tapa taas on imeä vaikutteita, ja soveltaa niitä omaan pukeutumiseensa ikäänkuin mausteena. Itselleni Glorian iskulause "aina muodissa" merkitsee ehkä myös oman pukeutumiseni filosofiaa. Siis omaa tyyliä, jota voi päivittää tietyin jutuin, mutta joka ei laskeudu minkään tietyn ilmiön varaan.
Miten jonkun vaatereportaasin inspiroivuus sitten vaikuttaa minuun? No esimerkiksi näin. Lähden ostamaan neljä vuotta täyttävälle serkkutytölle huivikangasta. Yksi kangas osuu heti silmiini. Materiaali ihanaa ohutta silkkiä, koristeena pieniä paljetteja ja värit suorastaan tunkeutuvat verkkokalvoilta sisään. Ok, tästä tulisi kiva huivi pienelle tytölle, mutta tämä isompikin tyttö haluaa samanlaisen! Kotona mietin, mikä tässä kankaassa nyt oli se juttu. Kunnes muistan eilen blogittamani kuvat ja niiden värit.


Summa summarum. Inspiroivan muotilehden tai reportaasin tarkoitus ei ole herättää pakkomiellettä saada joku tietty juttu omaan vaatekaappiin kalliilla rahalla. Visuaalisesti taidokkaat kuvat sen sijaan ravitsevat omaa mielikuvitusta, ja stimuloivat luovuutta siellä syntyvien mielikuvien toteuttamista varten.

9 kommenttia:

ruu kirjoitti...

samaa mieltä! en edes haluaisi nähdä lehdissä pelkkiä halpisvaatteita, ja mielestäni niissä niitäkin sitäpaitsi on. en nyt osaa ilmaista itseäni mutta pointti on se että gloria on ihana ja ei sillä ole väliä mitä ne kuvatut vaatteet maksavat :) ripoffeja löytyy kuitenkin.

Bisquits kirjoitti...

Mainio näkökulma tähän asiaan. :-) Minulla on vain se ongelma, etten oikein osaa tehdä tuollaisia löytöjä muotikuvien perusteella, kun ei löydy tarpeeksi mielikuvitusta.

Anonyymi kirjoitti...

Juuri näin! Minäkin luen, tai pikemminkin katselen, lehtiä juuri inspiraation ja visuaalisen nautinnon vuoksi. En siksi, että voisin seuraavana päivänä mennä ostamaan kaupasta saman hameen, mikä oli juuri lehdessä. Ja gloria on tähän tarkoitukseen mielestäni oikein hyvä lehti. :)

Ellie kirjoitti...

Olet aivan oikeassa asian suhteen! Näin juuri pitää ajatella, silloin myös opiskelijan budjetilla voi toteuttaa muotilehtien antamaa inspiraatiota :)

Anonyymi kirjoitti...

Hups, luulinsua ainakin 30 vuotiaaksi,ennen kun luin vasemmassa laidassa olevan tekstin.

ellen kirjoitti...

ruu: Niinpä!

bisquits: Niin, jokainen saa omin tavoin asioita irti. Tämä nyt vaan oli oma tapani:)

anonyymi: Samaa mieltä!

ellie: Joo, ja olisi ihan kauheaa jos kauniit asiat olisivat vain rahasta kiinni!
Onneksi niin ei todellakaan ole.

anonyymi: No hups:D

heini kirjoitti...

Olen täsmälleen samaa mieltä! Minua suorastaan ihmetyttää ainainen marpatus (mitä ainakin Trendi aina saa kuulla) siitä, että vaatteet ja asusteet on liin "ökyjä". Minusta se on nimenomaan lehtien juttu!!! Suoraan sanottuna Trendin taso on mielestäni huikeasti laskenut, kun se alkaa olla täynnä H&M ja Gina Tricot -kamaa. Kyllä niitä voi sitten muotikatalogeista silmäillä! Se luxus juuri innoittaa ja niitä kuvia voi huokaillen katsoa... Siis, I agree :--) (Ja P.S. Onpa sinulla kaunis huivi!!!)

bea kirjoitti...

Ihan samaa mieltä minäkin. Sama pätee myös sisustuslehtiin - vaikka tiedän etten omista 500-neliöistä kartanoa 5000 neliön puutarhalla, ei haittaa lainkaan upeiden kuvien ihailua ja tyylillisten vinkkien ja ideoiden poimimista. On oikeastaan tosi kivaa toteuttaa muoti- ja sisustuslehtien kalliita kuvastoja huomattavasti pienemmällä budjetilla :)

Anonyymi kirjoitti...

Ihana postaus. Mistä toi huivi on? Tosi nätti.

t. satunnainen lukija