maanantai 30. maaliskuuta 2009

Helppoa kalaa

Jos kynnys ostaa kalatiskilta tuoretta lohta on korkea, koska ei tiedä mitä siitä tekisi, niin tässä yksi maailman helpoin tapa. Vuoan pohjalle vähän limeä ja suolaa ja kala siihen nahka ylöspäin. Sitten uuniin (200°C) vartiksi. Kala ulos uunista ja nahka lähtee pinnasta ihan melkein itsekseen. Sitten kala kuorrutetaan esim creme bonjour cuisine pippuriseoksella ja laitetaan takaisin uuniin toiseksi vartiksi. Samaan aikaan uuniin voi laittaa myös pieniä pariisinperunoita. Kaikki yhtaikaa ulos uunista, kalan päälle persiljaa ja limeä ja syömään. Voiko enää olla yhtään helpompaa?
Tuo ABC- vati on kuin tehty kalan pyrstöpäälle:DJa sitten hirveisiin pettymyksiin...Ostin Valion Vanilla "täyteläinen kierrevukas" vanilja-suklaa jälkkärin. Harvoin on mikään maistunut niin äklön lirulle kuin se. Jacky maitosuklaavanukas pesee tämän mennen tullen.
Niin ja jos ei osaa päättää syökö jälkkäriksi munkin vai vanukkaan, niin aina voi syödä ne molemmat!


4 kommenttia:

sannika kirjoitti...

Tosi kiva lohivinkki, kiitos. Oma lempparini on tähän asti ollut jäähtyvässä liemessä kypsennetty lohi mutta vaihtelu on hyvästä. Ja suklaavanukkaista ykkönen on Dr Oetker ja Jacky hyvä kakkonen :-)

Ocean kirjoitti...

No jopas on herkullisen näköistä! :P

Nana Q. kirjoitti...

Mä tulen niin hyvälle tuulelle näistä sun postauksista. Ja myös siitä, että nappaat jälkkäreitä vaikka kaksin kerroin, jos mieli tekee :)

sannika kirjoitti...

Kokeilin tänään, oli helppoa ja hyvää! Loistava ruokablogi sulla :-) Kiitos!