tiistai 16. joulukuuta 2008

Roberto Cavallin silkkikangas

Tässä pieni näyte kankaasta ja ompeleesta. Eikö näytäkin helpolta? Miten joku noin viattoman ja pienen näköinen juttu voi olla niin vaikeaa!?! Ensimmäinen ja toinen reuna ovat vähän epämääräiset, mutta niinhän se aina menee, että homma alkaa sujua vasta loppua kohti, harjoituksen myötä.
On muuten aika mielenkiintoinen luonteenpiirre hankkia tällaisia harjoitusprojekteja jouluksi. Viime vuonna opin kirjailemaan ja nimikoimaan. Sekin näytti niin helpolta ja oli hyvä idea joululahjoiksi, no, kyllä senkin parissa meni tovi jos toinenkin kiroillessa! Mutta opin ja se kai on tärkeintä.

Kangas ei ole tässä nyt kokonaisuudessaan, siinä on upeita lintuaiheisia kuvioita. Mutta jos lahjan saaja lukee blogia, niin enpä tämän enempää näytä;)

Nurja puoli:


Etupuoli:


Vähän noi pistot mietityttää siinä mielessä, että ehkä langan olisi pitänyt olla hieman vaaleampaa? Mutta myyjän opastuksella otin tummemman silkkilangan. Olen tottunut luottamaan myyjään koska en ole mikään ompeluihme. Häiritseekö langan väri teitä? Klikatkaa kuvat suuremmiksi ja antakaan tuomio!

EDIT: Tässä vielä yksi kuva, noissa edellisissä oli ehkä liikaa kontrastia. Tuon verran tikkaus siis luonnossa erottuu. Itse alan olla aika tyytyväinen kädenjälkeen. On muuten tosi vaikea kuvata silkkiä!

10 kommenttia:

Midinetti kirjoitti...

Upea kangas ja ihailtavat hermot sulla :). Mua ei häiritse lanka mitenkään erityisesti, vaikka kyllähän se pohjaväristä vähän erottuukin. En jotenkin hahmota yhtään miten olet tuon reunan kääntänyt, mutta hyvältä näyttää :)

ellen kirjoitti...

midinetti: Nyt kun tuo alkaa sujua, niin oikeastaan on ihan hyvä että lanka on astetta tummempi, siitä tulee vielä ikäänkuin "koristereunus" kun tikki näkyy hieman.

Tiia kirjoitti...

Kaunis kangas!

Luulen, että lahjan saaja ei osaa edes kiinnittää huomiota pistoksiin - vaan nimenomaan siihen kankaaseen, väreihin jne :) Luulen, että kiinnität niihin enemmän huomiota koska itse ne ompelit (mahtoi olla aikamoinen urakka, itse en moiseen edes ryhtyisi!:P). Eli tuomio on, että huivi näyttää hyvältä eivätkä pistokset häiritse :)

Joy kirjoitti...

Minua lanka ei häiritse lainkaan, mutta hassua että sinua on opastettu ottamaan tummempi lanka, vaaleampi kun uppoaa taustaan aina paremmin.

Rhia kirjoitti...

Langan värihän riippuu siitä halutaanko ommelta häivyttää vai korostaa. Vaaleamman olisin ehkä valinnut itse niin se olisi sulautunut kankaan pohjaväriin, mutta jos tykkää että ommel saa näkyä reilusti koristeena niin sittenhän tuo tumma sävy on onnen omiaan.
Ihan hyvällehän tuo näyttää =) uskon että lahjan saaja arvostaa. kangaskin on tosi kaunista.

Anonyymi kirjoitti...

En ollut ehtinyt lukea edes kommentiasi, kun ajattelin jo, että lanka on aivan väärän värinen. Eli minua häiritsee, kun lanka on liian tumma.

-Päivi-

ellen kirjoitti...

tiia: No kiitos!

Joy: Se vaaleampikin näkyi kyllä, siihen valo otti taas jotenkin ihan eri tavoin kuin tuohon tummaan...eli molemmissa oli omat ongelmansa.

rhia: Niin, aika ikuisia ongelmia nämä ovat. Itselläni kun on yksi huivi, jossa on reunat ommeltu käsin, niin siinä se lanka on ihan eri värinen kuin pohjaväri. Kai se on makuasia.

päivi: Kai se sitten on makuasia. Mutta jos kangaskaupan "asiantuntijan" mielestä huivissa on parempi olla hieman tummempi lanka, niin olkoon nyt.

ellen kirjoitti...

Salama muuten vähän korostaa tuota langan tummuutta verrattuna pohjaan! Eli se on oikeasti asteen vaaleampi.

Anonyymi kirjoitti...

Käsin ommellessa langan väri on juuri oikea. Siitä tulee koristereuna ja se korostaa huivin kuviointeja. Hyvältä näyttää.

Laine kirjoitti...

Myyjä on neuvonut sinua, Ellen, täsmälleen oikein: on ompelutyön perussääntö, että jos ompeleeseen ei voi käyttää täsmälleen kankaan väristä lankaa, valitaan tummempi sävy. Vaaleamman on todettu näyttävän halvemmalta kuin tumman. Makuasiahan tämä on, tietenkin, mutta myyjän on parasta antaa neuvoksi perussääntö.