lauantai 22. marraskuuta 2008

Lauantain merkeissä

En ole tänään vielä käynyt ulkona, joten päivä on mennyt paljain varpain haahuillessa.


Kummipoikani äiti kävi meillä syömässä. Tässä kuva kattauksesta. Ostin Hemtexistä tuollaisia hopeisia tabletteja, olen tosi laiska pitämään pöytäliinaa ja jotain "jouluista" teki mieli, noi sitten osuivat kohdalle.


Ehdin kutoa huivia yhden kerällisen, kunnes heräsin todellisuuteen. Silmukat olivat liian löysiä ja kaiken lisäksi niitä oli pariton määrä, jolloin toinen reuna näyttikin rumalta! Ei auta kuin aloittaa koko homma alusta ja purkaa. Kuvassa uutta alkua, se näyttää nyt edes vähän siltä kuin mielikuvissani pitäisi. Mutta ei tämä ihan kivuttomasti näytä sujuvan.

EDIT: Mummo soitti, olen EDELLEENKIN tehnyt väärin. Tämä ei ole helmiäisneuletta, en ole ymmärtänyt että ne silmukat menee joka kerroksella ristiin. Olen siis tehnyt molemmat puolet samanlailla. Sanookohan neljäs kerta toden? Ny muistan miksi en ole kutonut ikuisuuksiin mitään.
Mummo kyllä ehdotti että toisin langat suoraan hänelle, mutta en luovuta ihan vielä...


Lapsi jaksaa hämmästyttää. Tänä aamuna hän piirsi laivan. Aika törkeän hieno! Komeuden kruunaa laivan merkki, joka on tuo "ONT". Miten alle 4v. voi osata tällaisen?

17 kommenttia:

garnetice kirjoitti...

Helmiäisneuletta minäkin teen tällä hetkellä. Kuvaa on blogissani. Onnistuin mokaamaan jo yhdessä kohtaa, mutta olin kuitenkin kutonut jo sen verran, että en viitsinyt lähteä purkamaan ja tuo lanka mitä käytän ei purkaannukaan helposti. Onneksi tuosta edes näy se kohta hyvin missä mokasin ja tuli resoria pari riviä yhdessä kohtaa. Mä en ole nostanut ensimmäistä silmukkaa ollenkaan vaan olen kutonut ihan koko rivillisen silmukoita. Miksi se ensimmäinen silmukka pitäisi nostaa puikolle?

ellen kirjoitti...

garnetice: Silloin reunasta tulee tasainen. Näin olen ymmärtänyt...

Hippu kirjoitti...

heeei ihan törkeen hieno piirrustus ! Lapsestasi taitaa tulla taiteilija isona :))

May kirjoitti...

Hieno laiva, siiinähän on vaikka mitä kilkettä ja moottoria sisällä.

secretary kirjoitti...

Hei, mullakin on helmineuletta puikoilla! Omasta työstäni pitäisi tulla hartiahuivin tapainen. Ja purkamaan jouduin minäkin, kun sen verran näkyvästi olin yhteen väliin onnistunut neulomaan monta silmukkaa peräkkäin oikein. Tein heti päätöksen olla neulomatta enää väsyneenä ja huonossa valossa.

Sen verran harrastelija olen neulomisessa, etten edes tiedä mitä "silmukan nostaminen puikolle" tarkoittaa. Itse olen neulonut molempiin reunoihin kolme silmukkaa ainaoikeaa, jolloin reunan ei pitäisi lähteä rullautumaan. En ole kyllä varma rullautuisiko se muutenkaan.

tipitii kirjoitti...

Aivan mahtava piirros! Itselläni neulominen menee niin, etten loppujen lopuksi jaksa kauheasti välittää siitä siisteydestä. Hyviltä noi sun kaikki yrityksetkin on mun silmään näyttänyt ;)

Ranna kirjoitti...

Ihan törkeän hieno laiva!
Näyttää muuten ihan joltain Paul Kleen työltä. :)

Matroskin kirjoitti...

Laiva on ihana! Lapsesi on selvästi lahjakas :)

Laura kirjoitti...

Teillä on ihanan seesteisen näköistä kotona. mieli lepää sun kuvissa.


Vau miten hienosti poikasi piirtää!

Anna kirjoitti...

Heippa, mulla on sulle haaste blogissani!:)

NinaV kirjoitti...

Uskomaton piirrustus alle neljä vuotiaalta! On tainnut tulla lapsi äitiinsä. :) Ja hän osaa jo kirjaimetkin noin hyvin?!

Antti kirjoitti...

Näyttäis, että kuva laivasta on poikkileikaus. Kuvassa on myös asioita, joita löytyy laivan sisältä.

mursuliina kirjoitti...

hienoa, että aloit neulomaan huivia itsellesi. älä vielä luovuta, aina alussa tulee vastoinkäymisiä (joskus vähän useammankin kerran...), jos ei ole pitkään aikaan neulonut :) kärsivällisyyttä vain. tuo on nyt joustinneuletta. siistiltä näyttää, jatka vain sitkeästi! tai jos vielä haluat purkaa sitä helmineuletta varten, niin siinä on hyvä olla pariton silmukkaluku. kiva, että mummosi jaksaa neuvoa! mutta tosiaan joustinneule 1 oikein 1 nurin toimii kyllä kaulahuivissa oikein hyvin myös, niinkuin nyt olet tehnyt.

ellen kirjoitti...

Hippu: Niin tai joku tekninen tyyppi:)

hippu: Joo, niin on

secretary: Nyt tämä viides yritys on sellainen, että neulon ekankin silmukan. se tuntuu toimivan parhaiten tässä helmineuleessa...

tipitii: Mulle taas tulee ihme pakkomielteitä miltä jonkun "pitäisi" näyttää!

Ranna: :D

matroskin: Tuo täytyy kyllä laittaa kehyksiin!

Laura: Kiitos!

Anna: Ok

NinaV: Jostain syystä hän on todella kiinnostunut piirtämään kirjaimia, vaikka niiden asiapitoinen sisältö on vielä hieman hämärän peitossa!

Antti: Totta.

mursuliina: Purettu on, ehkä toi helmineule on kuitenkin parempaa...Mutta ei tämä kyllä tunnu sujuvan kovin helposti!

pinja2 kirjoitti...

Tosi taitava tuo poikasi laivapiirrustus. Olen tällä hetkellä työharjoittelussa 1-4-vuotiaiden lasten parissa eikä siellä vanhimmatkaan juurikaan piirrä selkeästi jotain esittäviä piirustuksia.

Elisa kirjoitti...

hiano ! ne on ne geenit ; >

Anonyymi kirjoitti...

mitä ! aika taitava lapsi sulla :)