sunnuntai 30. marraskuuta 2008

Karkkia..

Sain joku aika sitten sähköpostia, että haluanko karkkinäytteet pian suomeen saapuvasta suklaasta. Kuka hullu nyt ei karkkia halua?
No, ne olikin näitä m&m namuja ja kyllähän noi pähkinäversiot on aikas hyviä.Nyt tekee ihan hillittömästi mieli sushia. Hitsi kun merilevä on "kiellettyjen" listalla, koska niiden jodipitoisuuksista ei ole varmuutta. Kun yritin selvittää mitkä niitä sallittuja pitoisuuksia sitten on, niin siitäkään ei ollut mitään tietoa. Eli ei voi muuta kuin hillitä himonsa tai tehdä pelkkiä riisipalleroita avokadolla ja katkiksilla...

19 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Jaaha. Alkaa joka blogiin ilmestyä mainoksia näemmä :D

ellen kirjoitti...

anonyymi: Heh joo mä katoin ihan samaa, että näytteitä pukkaa blogiin kuin blogiin :D

ellen kirjoitti...

Tosin muille pukkaa kaikkea kivaa kauneussälää ja mulle vaan suklaata. Epistä:)

Salla kirjoitti...

Epistä on sekin, etten minä saanut namusia!!! :D

Sophia kirjoitti...

Hmm, tämä on sitten minun turmioni, jos noita alkaa saada joka kaupasta. Vanhemmat ovat tavallisesti tuoneet 2 kertaa vuodessa lomamatkoiltaan mulle sellaisen jättipussin noita pähkinällisiä ja vetelen sen pussukan kolmessa päivässä. Sitten on podettu morkkista seuraavat kolme päivää... :D

MushuThaLohari kirjoitti...

Mun mielestä mainokset on ihan jees, kunhan blogista löytyy kuitenkin muutakin luettavaa :3

Ja mitämitämitä?! Ymmärsinkö nyt ihan väärin, vai onko M&M tulossa siis myyntiin Suomeenkin? Itse rohuman juurikin noita pähkinäihanuuksia aina muutama kilo laivalta/lentokentältä. Olisin kyllä niin onnessani, mikäli saisin niitä lähempääkin, kun ei toi kukkaro anna myöten matkata maailmalla ihan vain noita saadakseni :D

ellen kirjoitti...

salla: Ruoho on aina vihreämpää...

sophia: Tammikuussa alkaa saamaan kaupoista suomessa!!!

mushuthalohari: Kyllä, tammikuussa!

winda kirjoitti...

Raskausajassa ehkä kaikkein ärsyttävintä oli kytätä sitä mitä ruokaa saa syödä ja mitä ei, ja sittten kun vauva oli jo syntynyt niin se ruoka-aineiden välttely oli juurtunut niin syvälle pääkoppaan, että vieläkin oikein hämmästyn että hei mähän saan syödä valkohomejuustoa ja graavikalaa :D

Matroskin kirjoitti...

Mieheni on tehnyt minulle molemmissa raskauksissa sushia paistetusta kalasta ja se on tosi hyvää. Tietty ilman levää. Sushihan kai tarkoittaa vain riisiruokaa, eli siinä voi olla melkein mitä vain. Joka tapauksessa paistetusta kalasta tulee ihan hyvää, kun mukana on riisiviinietikat, wasabit ja soijat. Purkkitonnikalastakin tulee hyvää.

Anonyymi kirjoitti...

Kylla sa sushia voit syoda. Kunhan kayttaa maalaisjarkea ja tietaa mika tuntuu kohtuulliselta ja mukavalta. Asustelen taalla Pohjois-Amerikassa, taalla varoitellaan mm. saunasta ja lampimista kylvyista raskauden aikana. Maitoa pitaisi kuulemma juoda 8 lasia paivassa, ja kiellettyjen ruokien lista on pitka. Enpas ole moista humpuukia kuunnellut, syon mita haluan, kohtuuden rajoissa. (Sushia ja sashimia viimeksi perjantaina, olihan se hyvaa!)
anonyymi ameriikasta, rv 24

p.s. m&m on ihan liian yliarvostettu, on taalla parempiakin namuja joita voisi koto-Suomeen asti tuoda, tana vuonna pikkuveli saa ison karkkipaketin jouluksi. :)

Anonyymi kirjoitti...

mäki sain noit karkkei :)!

ellen kirjoitti...

winda: Joo, homejuustoja tekis koko ajan mieli, kiva kun muistutit:)

matroskin: Niin siis olen minäkin tehnyt ilman sitä levää, mutta kun just sitä levää tekis mieli;) Ja katkarapuja onneksi voi ainakin käsittääkseni syödä, ne sopii hyvin sushiin.

anonyymi: Niin, se on ärsyttävää kun suositukset vaihtelee...Esin viimeraskaudessa muistan että maksamakkara oli ehdottomasti kielletty, nyt taas yhtäkkiä sitä voikin syödä jonkun tietyn määrän.

Anonyymi kirjoitti...

Jos ei jaksa odotella tammikuuhun, niin noita M&M-karkkeja (kolmea eri makua) saa Behnford'silta Helsingistä, ainakin kahta eri kokoa (pieni pussi ja 250 gramman pussi). :)

Rva Herttainen kirjoitti...

Siis täh, eikö noita oo aiemmin ollut? Ihan hassua et noi on nyt uutuus, niitä syötiin hulluna pari vuotta sitten kun olin Skotlannissa, niitä oli kaikilla eväänä aina vuorikiipeilyretkillä.

Ihan hyviä ne kyllä on.

Tia kirjoitti...

Levän jodipitoisuus on todella korkea. Poikaystäväni isällä on kilpirauhassairaus (mulla menee aina liika- ja vajatoiminnat sekaisin), jonka takia hänen tulisi syödä jodia. Hän pystyy olemaan kuitenkin ilman lääkitystä, kun perheen ruokavalioon on otettu alkukeitoksi pari kertaa viikossa itse valmistettu merileväkeitto. On muuten tosi hyvää, ja esimerkiksi myös iholle hyväksi :) Eli jos raskauden aikana tulee välttää korkeita jodipitoisuuksia, niin sushi kannattaa jättää väliin. Varmaan maistuu sitten tosi hyvältä kun pääset sushilla taas herkuttelemaan :)

astird kirjoitti...

Amerikassa asuvalle anonyymille:
raaka kalahan kuuluu nimenomaan niihin raskausajan kieltoruokiin joissa ei ole turvallista syomismaaraa. Kypsentamattomasta ja pakastamattomasta kalasta voi saada listerian ja/tai parasiitteja, riippumatta syodyn kalan maarasta tai siita kuinka usein sita syo. Riittaa kun yhdella kerralla mahaan meneekin yksi huono kalanpalanen.

Eli on paras ottaa selvaa miksi joidenkin ruokien syomista ei suositella jotta pystyy olemaan ottamatta turhia riskeja.

ellen kirjoitti...

anonyymi: ok

rva herttainen: Niistä pähkinäjutuista tulee vähän mieleen snickers.

tia: Niin, onneksi sushia voi tehdä myös ilman merilevää, mutta ei se kyllä ihan sama ole:) Kun juuri sitä merilevää himoan. Mutta kesällä sitten...

astird: Mä muistan kun ala-asteaikoina listeriaa oli niissä pienissä voinapeissa, joita koulussa siihen aikaan vielä jaettiin ilman pakkausjätteistä murehtimista.

Riikka kirjoitti...

Ihana uutinen, et M&M on vihdoinkin tulossa Suomeen! Itse rakastan niitä perusnameja, en pähkinällisiä... Lentokentältä olen itsekin hamstrannut karkkeja ja poikkis tuo niitä minulle, aina kun hän reissaa.

ellen kirjoitti...

riikka: Musta ne pähkinät oli hyviä, mutta ehkä vielä parempia ovat vainpähkinät ilman sokerihuntua:)