sunnuntai 12. lokakuuta 2008

Pretty in pink!

Vaaleanpunainen on ehkä yksi kiistellyimmistä väreistä. Sen käyttäminen tyylikkäästi on joskus haastavaa. Voiko vaaleanpunaisessa olla vakavastiotettava?
Vaaleanpunaisessa on jotakin niin syvästi tyttömäistä, että monet aikuiset naiset välttelevät sen käyttöä. Itselläni on kausia jolloin väri tuntuu todella omalta. Kuten tänään, tämä kokonaisuus on mielestä tosi kiva ja piristävä. Jonain toisena päivänä saattaisin pitää kahden eri pinkin yhdistelmää todella liiallisena.
Omassa pukeutumisessa hyvä nyrkkisääntö on ollut vaaleanpunaisen yhdistäminen ei-pastellisävyihin, esim. mustaan, valkoisen tai ruskeaan/beigeen. Niin kokonaisuus pysyy hallinnassa sopivassa määrin.
Takki on kirpparilta, pinkki villatakki Benettonin, musta hame H&M ja kengät Ecco (kirppis).Espritin huivi on noin viiden vuoden takainen ostos jota käytän paljon keväisin. Tässä on vähän jotain kuuskytlukulaista:)


Viikonloppuna olen herkutellut irttareilla...


Millainen suhtautuminen teillä on vaaleanpunaiseen väriin? Missä menee raja överin ja tyylikkään välillä?

18 kommenttia:

Hanna S. kirjoitti...

Mulla oli monta vuotta vaaleanpuna-allergia, sillä toinen mun siskoista käytti sitä aina, koko ajan, joka päivä, kaikkialla, melkeen pelkästään - ja nimenomaan sitä pinkkiversiota. Nyt siitä onneks alkaa olla jo vuosia ja siskon maku tasottunut normaaleihin väreihin, ni nyt pikkuhiljaa olen uskaltanut ostaa vaaleanpunaista - huippuna tänä kesänä ostettu pinkki hellemekko, jota kyllä tasoittelin valkoisilla asusteilla, mutta siis askel eteenpäin sillä saralla. Vaaleanpunainen on kuitenkin hauska ja pirteä väri, kun sitä käyttää kohtuudella!

Mikkan kirjoitti...

Tosi kiva kokonaisuus!

Minen osaa pinkkia käyttää yhtään. Sei vaan tunnu omalta väriltä, vaikka ei kyllä tuu sellasia pikkutyttöviboja ollenkaan. Kiva värihän se on. Ehkä pitäis ostaa sellanen hyvin vaalea vaaleanpunanen paita ja kokeilla tuntuuko omalta :)

Anonyymi kirjoitti...

Mä tykkään paljon sellaisesta haaleasta vaaleanpunaisen väristä tai marjapuuron sävyyn taittuvasta. Liian kirkkaasta vaaleanpunaisesta en tykkää yhtään. Kovin usein en kuitenkaan vaaleanpunaista käytä ja silloin harvoinkin hillitysti esim. vaaleanpunaista t-paitaa. Vaaleanpunainen kuitenkin värinä sopii mulle ihan hyvin, kun olen niin vaalea.

May kirjoitti...

Vaaleanpunainen näyttää minusta aikuiselta ja harkitulta, kun sen yhdistää tummanpunaiseen - ei siis violettiin tai viininpunaiseen, vaan kunnon joulunpunaiseen. Logiikkani mukaan vaaleanpunainen jakku on saattanut olla heräteostos, mutta vaaleanpunainen ja punainen yhdesssä - sen _täytyy_ olla haluttu ja harkittu viesti!

Nykyään minulla on vaaleanpunaista lähinnä yöasuissa, mutta töihin en lähde sillä revittelemään. Mansikkapirtelön värinen menisi ehkä mustan jakkupuvun kanssa? paitapuserona?

ellen kirjoitti...

hanna s.: Valkoisen kanssa vaaleanpunainen on ihan mielettömän ihana, varsinkin kesällä!

mikkan: Kiitos. Viileän vaaleanpunainen on kyllä kaikkein hillityin vaihtoehto.

pinja: Sama täällä, kun on aika vaalea niin jotenkin se on aika luonnollinen väri

may: Pikkutyttönä kaikkein ihanin väriyhdistelmä oli minusta juuri tuo punainen/vaaleanpunainen!

Lilja kirjoitti...

Vaaleanpunainen on kiva väri kohtuudella käytettynä.

ps. sulla on ihana blogi!

Jaana kirjoitti...

Mulla oli lapsuuden kodissa pienenä vaaleanpunainen huone; matto ja verhot oli pinkit ja tapetti oli vaalenapunaista, -sinistä ja valkoista. Sain varmaan tuolloin vaaleanpunaisen kiintiöni täpötäyteen.

Nykyisin puuterinen vaaleanpunainen on se pinkin sävy, jota mulla jonkinverran on kaulahuiveina tai muina pieninä yksityiskohtina. Siinä onkin varmaan mun raja; vaaleanpunaista voin käyttää vain asusteissa, pieninä ripauksina. Kokonaisina vaatteina vaaleanpunainen ei vaan istu mulle.

MouMou kirjoitti...

Voi, rakastan sitä.:) En käytä sitä onneksi enää niin paljon kuin aiemmin, mutta se tekee aina niin hyvän olon... Väreistä kaunein!<3

pnkd kirjoitti...

Se on vähän sellainen viha/rakkaus-suhde. En voi tavallaan sietää pinkkiä pätkääkään, mutta toisaalta taas mageasti yhdisteltynä se voi näyttää ihan hirmuhyvältä!

ellen kirjoitti...

lilja: Kiitos:)

jaana: Juuri tuo mainitsemasi sävy on mielettömän kaunis.

moumou: :)

pnkd: Ihan totta!

khr kirjoitti...

Räikyvät pinkit/aniliininpunaiset ovat enemmän minun juttuni kuin vaaleanpunainen, mutta aina välillä tulee se hempeämpikin päivä. Tykkään yhdistää vaaleanpunaisen varsinkin harmaaseen mutta myös mustaan ja valkoiseen.

Anonyymi kirjoitti...

Vaaleanpunainen ei sovi minulle. Uskon kuitenkin että väreillä on psykologista merkitystä: joskus vain tunnet tarvitsevasi ympärillesi tietyn värisiä asusteita tai esineitä. Viimeaikoina minulla on ollut vaaleanpunaisen tarve. Ehkä se kertoo vauvakuumeesta, hoivavietistä, tai sitten siitä, että elän stressaavassa elämäntilanteessa ja haluaisin kadota lapsuuden prinsessaleikkeihin...

Sain hädin tuskin estettyä itseni ostamasta pinkkiä lamppua Ikeasta. Vaaleapunainen paita tai huivi yhdistettynä harmaaseen, muhkeaan neuleeseen, korvaa tänä syksynä ja talvena pinkin kaipuuni.

Sinun asusi näyttää hyvältä ja eräs tuttavani, vaaleaverikkö hänkin, käyttää paljon vaaleanpunaista ja näyttää siinä todella hyvältä. Jos väri sopii kantajalleen, jopa vaaleanpunainen, se ei mielestäni silloin vie uskottavuutta.

JenniL kirjoitti...

En omista yhtäkään vaaleanpunaista vaatetta, en vain pysty käyttämään sitä. Ehkä tämän jälkeen marssin kauppaan ostaman jonkun vaaleanpunaisen vaatteen :D

Kesti hetken totutella ajatukseen, että puen tyttäreni vaaleanpunaiseen. Nykyään hänellä on paljonkin vaaleanpunaisia ja pinkkejä vaatteita.

Rhia kirjoitti...

Teininä en voinut sietää vaaleanpunaista, syystä että luokkakaverini pukeutui koko yläasteen päästä varpaisiin vaaleanpunaiseen. Aikuisena olen alkanut tykätä vaaleanpunaisesta ja jossain vaiheessa kaappini oli sitä pullollaan, nykyään enää muutamia vaaleanpunaisia vaatteita. Hehkuvaa vaaleanpunaista enemmän pidän vanhasta roosasta joka on hillitympi. En missään nimessä kiellä ketään käyttämästä vaaleanpunaista, hillitysti käytettynä sopii monelle. Liika on liikaa, eli jos on päästä varpaisiin puettu johonkin pastellisävyyn (yhtälailla koskee siis vaaleansinistä, mintunvihreää ja persikkaa) tulee karkkimainen teini-fiilis, eikä sellaista ihmistä oikein ota tosissaan.

Anonyymi kirjoitti...

Sisustuksessa vallitsee nyt pinkki kausi - lähti varmaan jostain pioninkukasta tms.
Vaatteissa olen todella varovainen, mutta suklaanruskean ja vaaleanpunaisen yhdistelmää olen uskaltanut silloin tällöin käyttää. Myös valkoinen-vaaleanpunainen on käytössä. Mutta ehdottomasti vain kesällä.

Jeba kirjoitti...

En ole koskaan kuullutkaan, että vaanleanpunainen olisi jotenkin kiistelty väri... hmm, missä siitä on kiistelty?

Käytän itse aika paljon vaaleanpunaisia vaatteita ja asusteita ja olen yli kolnekymppinen.

Nythän se tosin taitaa olla jotenkin "in".

Anonyymi kirjoitti...

Moi! Miks sie et paljasta jo vihdoin ja viimein kasvojasi?
mie ainakin tikahdun uteliaisuudesta.. :)
T. J.K

Taru kirjoitti...

Uuuusi lukija ilmoittautuu! :)

Vierastin monta vuotta vaaleenpunaista ihan kaikissa sävyissä, nyt jo vähän olen tottunut. Pinkin tuubitopin omistan ja paksun rannerenkaan. Kohtuudella mukava väri kyllä, siulle sopii kivasti kun olet noin vaalea!

Sen vielä sanon että noista ruokakuvista tulee aina kamala nälkä! :D