maanantai 6. lokakuuta 2008

Piirtäen ja maalaten

Olen tänään maalannut yhtä tilaus ikonia. Ikonin maalaaminen on aika hidasta mutta mielestäni silti todella hauskaa. Työ aloitetaan uurtamalla ikonin ääriviivat pohjusteelle. Sen jälkeen pohjavärit maalataan valiten tummin sävy. Kun pohjavärit on maalattu niin pikkuhiljaa vaalentamalla aletaan ottaa vaatteiden laskoksia ym esiin. Lopuksi tehdään ääriviivat ja rajaukset kapealla siveltimellä.
Pidän kovasti temperamaalauksesta. Peittävään lopputulokseen tarvitaan monta värikerrosta, koska liian paksu maali saattaa lohjeta kuivuttuaan. Väripigmentit sekoitetaan vesi-etikka-keltuaisseokseen ja ohennetaan vedellä. Tämä jos mikä on tarkkaa puuhaa!Jääpala-astiat ovat käteviä värien sekoittamiseen!


Sitten lapsen taidetta. Kaikki äidit pitävät omia lapsiaan tosi erityisinä mutta mielestäni meidän poitsun autoissa on geometrista luovuutta!!!


Tämä on vesiväreillä tehty kurottaja. Väritkin ovat yksi yhteen oikeiden kurottajien kanssa:)


Hain tänään uudet silmälasit. Huono kuva mutta kai vähän saa selvää. Lasit olivat Nissenin omaa mallistoa ja kyllä vähän ärsytti ettei edes silmälasikotelo kuulunut kauppaan. Ei tullut edes mieleen että se ei kuuluisi! En piruuttanikaan ostanut niiltä koteloa, kai mä työnnän nämä siihen entiseen. Muuten lasit ovat kivat. Halusin sirot ja korumaiset ilman bling blingiä.

4 kommenttia:

Ocean kirjoitti...

Tyylikkäät lasit. Minunkin pitäis hommata uudet, mut kun ei meinaa saada aikaseks =/.

May kirjoitti...

Lasten piirustukset on niiiiiin hienoja!

kirsikka kirjoitti...

Poikasi vesivärityö näyttää ihan Miron teokselta! :)

ellen kirjoitti...

ocean: On nää ihan kivat. Edellisissä ärsytti ne leveät aisat, sivusilmällä ne tuli näkökenttään. Nyt halusin kapeat niin ei häiritse.

may: Niin on:)

kirsikka: No ohhoh:)