perjantai 10. lokakuuta 2008

Intialaista sapuskaa

Meille tuli tänään minun mummu ja vaari kylään. Tein ruoaksi intialaistyyppistä kanaa. Eli kanan rintaleikkeet uunivuokaan ja sekaan kastike, joka koostuu seuraavista elementeistä.
-tomaattimurskaa
-kookosmaitoa
-intialaista mausteseosta
-currya
-korianteria
-juustokuminaa
-kanelia
-suolaa,sokeria
-sipulia, valkosipulia maun mukaan
-inkivääriä
-kikherneitä
Mausteet ja sipulit kuullotetaan öljyssä ja lisätään tomaattimurska, kikherneet ja kookosmaito. Annetaan kiehua hetki kasaan. Sitten satsi kipataan kanojen päälle ja laitetaan tunniksi uuniin.
Lisukkeeksi riisiä.

Salaatti koostuu kikherneistä, tomaatista, kurkusta, intialaisesta mausteseoksesta, limestä ja turkkilaisesta jogurtista.


Leivän kanssa kurkkukastiketta, eli kurkkua, turkkilaista jogurttia, limeä, suolaa ja minttua.



Lopuksi pöytään sellaisella kiireellä, että unohtaa kuvata itse pääruoan. Joka oli muuten todella hyvää. Tässä onneton salamakuva jämistä, joita pistelin äsken poskeeni.

15 kommenttia:

Suvi kirjoitti...

Kuulostaa ja näyttää hyvältä. Tätä täytyy kyllä kokeilla.

Anonyymi kirjoitti...

:) Mistä olet ostanut nuo ihanat Elokuu-servetit?

Krisse + Bea kirjoitti...

Näyttää hyvältä :>

Pineapple Penguin kirjoitti...

Mmhh näyttää niin hyvältä! Ja kattaus on jälleen ihana, kauniit lautasliinat! Passaa tosi hyvin kannun kuvaan :)

TweetyTwix kirjoitti...

Ruoka kuulostaa herkulliselta, varmasti maistui vieraillesi. Ja toi kattaus on ihana, varsinkin servetit!

Merja kirjoitti...

Jos tykkäätte intialaisesta ruoasta, niin suosittelen yhtä keittokirjaa: Madhur Jaffreyn A taste of India. Meillä on tehty tosi monta ateriaa tuosta kirjasta, aivan loistavia ohjeita.

Meillä syötäisiin intialaista joka päivä... mut ne lapset.. ne ei oikein diggaa mausteita..

ellen kirjoitti...

suvi: Hyvää ja helppoa!

anonyymi: Äiti toi:)
krisse+bea: Kiitos

pineapple penguin: Joo, kannu sopi hyvin:)

tweetytwix: Kiitos

merja: Kiitos vinkistä! Kun chilin ja sipulit jättää pois niin meidän poitsulle maistuu kyllä.

May kirjoitti...

Nammm. Näyttää hyvältä. Mulla on vielä hakusessa maailman parhaan tikka masala -kastikkeen resepti. En vaan pysty apinoimaan paikallisen ravintolan reseptiä, vaikka kuinka koitan.

Tuo kurkkusalaatti kuulostaa ja näyttää maukkaalta!

dolce kirjoitti...

Pitäisipä vaihteeksi syödä intialaistakin ruokaa :) Herkullisen näköistä!

Matroskin kirjoitti...

Lääh, ihanan kuuloiset kemut. Syökö lapsesi etnopöperöitä? Tein ennen paljon aasialaista ruokaa, mutta nykyään ei oikein inspiroi kun puolet perheestä ilmoittaa narisevaan sävyyn: "Polttavaa!" ja häipyy pöydästä masut tyhjinä. Vaikka teen tosi mietoa mielestäni. Jotenkin ne vaan tulkitsevat erikoisemmat maut polttaviksi.

Anonyymi kirjoitti...

NAM

Anonyymi kirjoitti...

Minäkin kiinnitin huomiota ihanaan kattaukseen: kannun ja serviettien harmoniaan. Ruokailutilanne on todella kaunis!

ellen kirjoitti...

may: Mun täytyy myöntää että tikka masalaa en ole koskaan edes kokeillut!

matroskin: Lapsi syö jos ei ole chiliä. Pienenä meni kyllä pieni polte, mutta enää ei. Muut mausteet kelpaa kyllä. Raskausaikana suorastaan himoitsin polttavan tulista chilikanaa jota tuli syötyä TODELLA usein. Ehkä sillä on tekemistä lapsen makuhermojen kanssa;)

anonyymi: :)

anonyymi: Kiitos

Pipari kirjoitti...

Teillä on niin kaunis ja raikas sisustus:)

turkulainentyttö kirjoitti...

Tekisi mieli kokeilla tuota ohjetta, mutta olen aivan tumpula keittiössä, niin voitko vinkata edes summittaisia määriä, kuinka paljon mausteita pitäisi laittaa esim. tölkillistä kookosmaitoa kohden? Puhutaanko siis ripauksista vai lusikallisista? Uusavutonta, mutta kun en oikein tunne noita eksoottisia mausteitakaan...