torstai 9. lokakuuta 2008

Harmaa takkini

Ostin tämän Onlyn villakangastakin noin kolme vuotta sitten Vero Modasta. Pidän tästä edelleen tosi paljon! Takissa on jotain mukavan vanhahtavaa ja väri on helposti yhdisteltävissä.
Yksityiskohta uusimmasta maalauksestani, joka alkaa olla pikkuhiljaa valmis...


Jättääkö muiden miehet jälkeensä tällaisia vaatemyttyjä? Mä en enää kohta kestä. Mä sentään pesen kaikki pyykit, lajittelen kuivat oikeisiin paikkoihin ja huolehdin ettei pyykkikori koskaan täyty liikaa. Mitä tekee mies. Jättää vaatteet juuri siihen kohtaan lattialle missä milloinkin sattuu riisumaan.
Vinkkinä kaikille avioon aikoville. Pitäkää huoli, että mies asuu hetken ihan omillaan. Tällaiset tapaukset, jotka siirtyvät suoraan äidin helmoista vaimon helmoihin, ovat toivottomia.

43 kommenttia:

Hanna kirjoitti...

Tuttu näky tuo mytty. Itsekkin tein sen "virheen" että otin miehen joka ei ole ennen asunut omillaan. :)
Se on vaan kumma juttu, miten nämä miehet eivät osaa siivota omia jälkiään. Kiusoittelenkin miestäni välillä mammanpojaksi, mutta siitä hän kyllä hermostuu suunnattomasti

Joviale kirjoitti...

Todella kauniit saappaat olet löytänyt! :)

Heh, eipä taida se yksin asuminenkaan auttaa (joidenkin) miesten mukaviin tapoihin. Omani on asunut vuosia yksin ja kavereidensa kanssa, mutta silti vaatteet eivät löydä pyykkipussiin eikä kaappiin. Jos siis viikkaan sohvan päälle kaappiin menevät puhtaat vatteet, ne myös pysyvät sohvalla kunnes siirtyvät käytön kautta lattialle. :O

No, muuten ihanalle miehelle sallitakoon nämä pienet puutteet.:)

P.S. Työsi ovat todella kauniita. Ihailtavaa, että uskalsit ottaa askeleen eteenpäin.:)

Anonyymi kirjoitti...

Hei kuule, sinulla on tosi paljon kivoja vaatteita. Mutta mihin ne kaikki mahtuvat? Itselläni ainakin tekee tiukkaa kaappitilan kanssa ja erityisesti takit ja kengät eivät meinaa mahtua joukkoon.

Ihan yleisenä pohdintana haluaisinkin kuulla muiden mielipiteitä juuri muotibloggaajien vaatemääristä. Onko ihmisillä yleensä niin paljon vaatteita? Ja tuleeko vaatteita hankittua enemmän, kun niistä pitää blogia?

-funi

Anonyymi kirjoitti...

Joviale, On siis niin sama tilanne täällä. kaappiin ei vaatteet esim.sohvalta löydy... ;) Ellen, tuo on siis todella tuttu näky. :D ja hermot meinaa joskus palaa, mutta minkä mies itselleen voi. Miehet on..no Miehiä. :)

Suvi kirjoitti...

Luulen että harvassa on ne miehet joilta ei vaatemyttyjä jää lattioille. Myös meiltä myttyjä löytyy.

Taas ihana takki. Tosi hyvän pituinen ja värikin on hyvä.

Minttu kirjoitti...

Tosi kaunis takki!

Ei se välttämättä paljoa auta, vaikka mies olisi omillaankin asunut. Vuosien myötä se myttyjä jättelevä teinipoika sieltä kuoriutuu kuitenkin esiin... "Parasta" hupia on, kun perheen kaksi oikeasti teini-ikäistä harrastaa samaa. ;D

Rhia kirjoitti...

Hehee, auttaisko asiaa jos jättäisit ne mytyt korjaamatta ja katsoisit miten kauan kestää ennenkuin mies alkaa hermostua lattioilla pyöriviin kasoihin? Vai hermostuisiko ollenkaan?

Olen kuullut ns. asiantuntijoilta kahta erilaista kommenttia. Jotkut ovat sitä mieltä että miehen pitää antaa tehdä juuri niinkuin huvittaa koska nalkutus ei varsinkaan auta mitään. Toiset taas ovat sitä mieltä että asiasta pitää keskustella rakentavasti (ei missään nimessä nalkuttavaan äänensävyyn!) ja perustella hyvin miksi vaatteita ei voi vain jättää lattialle lojumaan. Ota tästä nyt selvä... Minusta on ainakin epäreilua että miehet saa tehdä mitä vaan eikä mistään pitäisi hermostua ja naisten pitää olla käveleviä kotitalouskoneita. Onneksi oma mies pesee omassa kotonaan omat pyykkinsä ja siivoaa omat sotkunsa =)

Teea kirjoitti...

Ihana blogi sinulla! Aiheuttaa vakavan shoppailukuumeen ;)
Oma poikaystäväni on erikoinen miessukupuolen edustaja vaatteiden suhteen. Hän on minuakin tarkempi niiden huoltamisesta, viikkaa aina kaikki kauniisti, asettelee pesun jälkeen henkareihin kuivumaan, huolestuu, jos jokin hyvä vaate on liian kauan pyykkikorissa. Jopa baari-illan jälkeen lähes sammumispisteessä yhteen asiaan voi luottaa: hänen vaatteensa ovat laskostettu kauniisti viereen ja korvikset ovat siististi vierekkäin pöydällä :D Muutamat naurut olen tästä saanut..

hanska kirjoitti...

mun mies ehti asua jo aika pitkään omillaan, kaverin kanssa ja vuosia vieläpä naisenkin kanssa ennenkuin mun makuuhuoneeseen eksyi vaatemyttyjensä kanssa.

uskon kyseessä olevan sukupuolen ominaisuuden - samoin kuin mahdottomuus ymmärtää kelloa.

Ciara kirjoitti...

Mun miehellä on tietty nurkkaus makkarissa, johon se jättää kaikki nuo vaatemyttynsä, joten ei hirveästi haittaa - mutta sukkia löytyy kyllä ympäri olkkaria ja muita nurkkia, parhaimmillaan 5-6 paria yhdessä huoneessa! =O

ellen kirjoitti...

hanna: Omia jälkiään ei voi siivota, ja sitten jos joskus pyydän siivoamaan minun jälkeni niin siitäkös vasta riemu repeää:)

joviale: Ehkä se siis on vain luonnekysymys tms? :)

funi: No vaatteita on kyllä aina ollut paljon, eipä tämä bloggaaminen siihen taida vaikuttaa. Jotkut kaapit ovat kyllä liian täynnä. Yritän myös pakata vähemmän käytössä olevia pois korkeisiin yläkaappeihin. Ja sitten pitää säännöllisesti myös viedä kirpparille niitä, mitä ei tule käytettyä.

anonyymi: Niin, ei kai sille vaan voi mitään..

suvi: No kyllä tuntuu olevan yleinen juttu!

minttu: Meidän poitsu toistaiseksi osaa viedä omat vaatteensa pyykkiin. Se taitaa olla kuitenkin vain ajan kysymys milloin seuraa isänsä näyttämää esimerkkiä:)

rhia: Musta tuntuu että hän on sokea omille mytyilleen.

teea: No ohhoh!

hanska: Toi kellojuttukin on niin totta...

ciara: Myttynurkka. Meillä niitä on ainakin kahdessa kolmessa eri paikassa.

Lotta kirjoitti...

Ei se välttämättä oo siitä kiinni, tuleeko suoraan äidin helmoista - mun oma Miäs asu viis vuotta yksin, mutta kädestä pitäen sille on opetettava ihan kaikki kotityöt. Omissa kämpissään se ei siivonnu oikeesti kun joka toinen vuos. Anoppi kun on sellanen karjalainen tehopakkaus, joka tekee ihan kaikki kotityöt niillä - ihanaa että joku jaksaa, mutta sillä on sitte kääntöpuolensa ku ite ei "ihan aina" jaksa! :D Mua helppaa se ku aattelen, että ei se äijä mitään pahaa sillä tarkota, ei tavallaan tee sitä tahallaan - jos sen opettaa ensin näkemään, mitä voi tehdä, niin kyllä se tekee.

Maalauksesta on tulossa tosi hieno, oon täällä taas ihan ihastuksesta ymmyrkäisenä :).

Tiia kirjoitti...

heheee.. avomieheni oli onnekseni asunut omillaan jo useamman vuoden ennen kuin muutimme yhteen. Hänellä oli ilmeisesti tämä ongelma myös, ettei millään jaksanut laittaa vaatteita (varsinkaan housuja) takaisin kaappiin käytön jälkeen. Niinpä hän kehitti itselleen ratkaisun: eli naulakon. Jos on joku sopiva paikka, niin laittakaa seinälle naulakko joka on tarkoitettu nimenomaan näille vaatteille jotka riisutaan lattialle ja jätetään odottamaan seuraavaa käyttökertaa. Siihen on helppo ripustaa housut, ei tarvitse viikata tms ;)
ps. olen ollut blogisi fani pari kuukautta, kiitos näistä sun kirjoituksista! :)

Tiina kirjoitti...

Haluaisitko joskus paljastaa meille vaatekomerosi/-kaappisi, eli missä kaikki kauniit vaatteesi, kenkäsi yms. majailevat? :)

Ilona kirjoitti...

Kiva tuo takki, minäkin tykkäisin! Ihan sama onko mies asunut itsekseen vai ei, kaikki (no joitakin poikkeuksia voi olla mutta en ole itse tavannut) ne jättää vaatteet lojumaan minne sattuu :)

Eirene kirjoitti...

Meillä mytyt ovat lähinnä minun jäljiltäni (pakko myöntää), sillä aviomieheni on todella siisti ja tarkka vaatteiden suhteen (erityisesti omiensa, mutta huomioi samalla myös minun...). Komeroiden pitää olla järjestyksessä, tuommoisia myttyjä hänen jäljiltään ei ole koskaan löytynyt. Tosin hänellä on vaatteita ja kenkiä varmaan kaksi kolmannesta enemmän kuin minulla. Sama siisteys ja järjestelmällisyys pätee hänellä kyllä kaikessa muussakin.

Emilia kirjoitti...

Vaatemytyt ovat ja pysyvät. Asiasta keskustelu auttaa siihen, että sillä hetkellä lojuvat mytyt korjataan, mutta siihen se sitten jääkin. Jos en myttyjä korjaa pois, niin siinä sitten lojuvat...Oma kärsivällisyys ei ole riittänyt testaamaan, koska mies ne siitä korjaisi - vai korjaisiko ollenkaan. Naulakko tai vastaava on olemassa, mutta eivät miehen vaatteet sinne asti koskaan yllä. Ja kyseessä siis tapaus, joka asunut useita vuosia omillaan. Mur. Ja totta, meidän taloudessa saa aina odotella yhtä heppua ja se en ole minä! :)

Maalauksesta on jälleen tulossa upea.

Turun Tilda kirjoitti...

Oijoi, mitkä saappaat ja kiva takki!

Hain muuten tänään pesulasta sen sulta saadun takin ja tsadam, kahden eri pesukokeilun(sain toisen kaupan päälle) jälkeen se on kuin uusi :)

Vaatemytyistä... nolottaa, mutta meidän huushollissa se taidan olla minä...mutta myös mieheni, joka jättää niitä!

shandi kirjoitti...

Heh. Yleensä miehet tosiaan ovat niitä joiden jälkiä joutuu korjaamaan, meilläpä on toisin päin. Minun vaatteitani löytyy aina mistä milloinkin. Useimmiten tuolinkarmeilta, mutta myös lattioilta. Meillä muutenkin mies on se, jota haittaa enemmän sotku.

vihnainen kirjoitti...

Vastaan lähes yksin taloutemme sotkuista, jotka ovat tavallisesti mittavat. Olen nainen. Olen asunut omillani ennen yhteistaloutta. Ja ei, mikään ei auta. Miksi edes pitäisi? Vaatteet lattialla: helppoa, kätevää, ja ennen kaikkea, kotoisaa.

Emilia kirjoitti...

Olen seurannut blogiasi jo jonkin aikaa, mutta jotenkin en ole saanut kommentoitua, joten ajattelinpa nyt kommentoida :) Tykkään paljon tyylistäsi, vaikka se onkin aivan erilainen omani kanssa.
Myttyjä jättävistä miehistä ei ole kokemusta,koska olen itse se myttyjä jättävä osapuoli :D

Anonyymi kirjoitti...

aivan sama juttu täällä noiden vaatemyttyjen kanssa! Joskus kun käsken (huom. en pyydä) viemään kasansa sinne minne ne kuuluvat, saatan kohta löytää ne samanlaisena myttynä jostain toisesta huoneesta! Jatkan marmatusta!

Herttainen kirjoitti...

Hehheh, meillä tuo menee toisinpäin ;) Poikaystävä on lyhyen ajan sisällä joutunut huomauttamaan aiheuttamastani sotkusta aikas monta kertaa... Mä en vaan osaa! TOivottavasti tää muuttuu sit kun meillä on ihan oikea oma koti, jota sitten haluais pitää siistimmässä kunnossa. Mutku ne vaatteet löytyy sitten paremmin ja on helpompi pukeakin kun on valmiiksi jätetty asemiin... ;)

Mutta ihan kaikkiin asioihin liittyen olis mun mielestä hyvä että ennen yhteenmuuttoa molemmat osapuolet olis asuneet omillaan. Mä ainakin nautin siitä, että oli viis vuotta aikaa, poikaystäväkin ehti asua omillaan muutaman vuoden, se tosin ois ollut valmis muuttamaan mun kanssa yhteen aiemminkin jo mutta mä en halunnut, periaattesta sekä siitä syystä että oli tiedossa näitä ulkomaanoleskeluja... Ja pelkäsin sitäkin, että kun itse olin jo useamman vuoden ollut omillani että rupeaisin pomottamaan kun muka tietäisin sata kertaa paremmin miten asiat hoidetaan. Nyt ollaan paljon tasavertaisempia!

Anonyymi kirjoitti...

Todella ihana takki ja kengät!Muakin kiinnostaisi nähdä miten säilytät vaatteitasi!

Krisse + Bea kirjoitti...

Ihana takki ja saappaat!

MouMou kirjoitti...

Takki ja kengät sopivat kivasti yhteen.:)

kt kirjoitti...

superihana takki! :)

bea kirjoitti...

Meilläkin molemmat ovat asuneet paljon ihan itsenäisesti ja omillaan, ja molemmat jättävät niin vaatemyttyjä kuin astiakekoja taakseen oikein luontevasti. Mies huomauttelee vaatteistani ja minä miehen (+kissojen) levittämistä sanomalehdistä aika tasapuolisesti. Varhaisemmissa suhteissani huomasin, että miehen sottaamistaipumus vain vahvistuu kun siitä huomauttelee ja kuitenkin lopuksi siivoaa miehen puolesta, eli sitä ei kannattane tehdä :)

Merja kirjoitti...

Upea takki! Ja kauniin kerroksellinen maalaus tulossa.

Mun mies ei jätä myttyjä. Tietää myös että saa hoitaa oman pyykkinsä ja silityksensä (olinkin jo 35 v. kun mentiin avioon, olin aikani valikoinut ehdokkaita..)

ellen kirjoitti...

lotta: Mun mies kyllä laittoi tosi hyvää ruokaa ennen. Mutta jostain syystäö sekin on jäänyt:)

tiian: Toi naulakkko voisikin periaatteessa olla hyvä idea!

tiina: No joo, jos ne joskus olisi sen verran siistit että saisi kuvattua. Kenkäkaappi on eteisessä ja eteinen on aika kapea, sitä on tosi vaikea kuvata. Mutta täytyy yrittää...

ilona: :)

eirene: No on se näköjään joillain noinkin päin:)

emilia: Ei mullakaan riitä kärsivällisyys odottaa ja katsoa, mitä tapahtuu jo en itse niitä siivoa.

turun tilda: No hyvä jos siitä takista tuli hyvä! Se oli muuten kyllä tosi ihana<3

shandi: :)

ellen kirjoitti...

vihnainen: Muistaakseni joskus elämässä olit kuitenkin aika pedantti?

emilia: Kiitos!

anonyymi: :)

herttainen: Niin, asiat ei kuitenkaan eina mene niinkuin olisi "parasta". Mun miehen mielestä tilanne on ollut varmaankin ihanteellinnen:)

nevaeh: Kiitos!

krisse+bea: Kiitos!

moumou: Kiitos

kt: Kiitos

bea: Kun meillä oli kaksi kissaa niin se oli kyllä aikamoista...Ihan uskomattomat sotkut ne saa aikaan. Tosin yksi lapsi vastaa varmaan kymmentä kissaa;)

merja: Niin, mä olin vain 21v. Siinä iässä harkintakyky ei ehkä ole vielä parhaimmillaan;) Ei vaan, vitsi vitsi.

winda kirjoitti...

Ihanat saappaat. :)

Ei siinä mitään kun mies ripottelee vaatteensa pitkin kämppää, mutta kun ne haisevat lätkäkamatkin täytyy jättää levälleen, yök.

Anonyymi kirjoitti...

Onko teillä parisuhdekriisi?

heini kirjoitti...

Hehe, meillä se on minä, joka jättää myttyjä lattialle! xD ja mies motkottaa minulle... hehe. Mutta siis, ihania tällaiset oikeasti elämänmakuiset kirjoitukset, joissa on silti iloa ja onnea mukana <3 Ihanaa, aurinkoista syyspäivää! :)

ellen kirjoitti...

winda: No toi ois jo ihan liikaa!

anonyymi: No ei:)

heini: Niin, ei ne mytyt nyt kuitenkaan maailmaa kaada:)

vihnainen kirjoitti...

Pedantti vai vieraskorea? Olen edelleen pedantti monessa suhteessa. En tee koskaan mitään hutkien, mutta toisaalta jätän paljon tekemättä. Siitä sotku.

sho(e)paholic kirjoitti...

Haha! Täältä tulee sympatiat täysin noihin myttyihin :D poikakaveri katsoi vierestä kommenttiani ja käski sanoa, että on siinä maailman paras ;D (taitaa se olla, huoh ;) mutta ei sitä vaan voi olla rakastamatta :)

Anonyymi kirjoitti...

Teetkö muuten maalauksiisi aina yhden sabluunan, jolla sitten teet samoja juttuja, esim. tuossa noita sudenkorentoja? Aiemmin lintusi ovat näyttäneen muotin avulla piirretyiltä ja nyt sama juttu sudenkorentojen kanssa. Viiva ei näytä elävältä eikä vapaalla kädellä piirretyltä.

ellen kirjoitti...

vihnainen: No et ainakaan vieraskorea;)

sho(e)paholic: Niin, aika pieniä vikoja noi tuommoiset on:)

anonyymi: Jos teen maalaukseen monta samaa elementtiä, niin teen rungon josta katson että mittasuhteista tulee samat. Merkkaan siis pienillä pisteillä pituus ja leveyspisteet. Sitten teen vapaalla kädellä. Ei ne ihan samanlaisilta näytä ikinä;)

Sofi kirjoitti...

Heh, kuulostaa ihan minulta. Meillä se nimittäin olen minä, joka jättää myttyjä yms. muita sotkuja ja mies siivoo. Mies on asunut omillaan jonkun kolme vuotta, ja minä muutin suoraan kotoa miehen kanssa yhteen.
Mut onneksi mies tuntuu hyväksyvän kohtalonsa, minä kun laitan meillä lähes kaiken ruuan.

Bionda kirjoitti...

Ihana maalaus!!

ellen kirjoitti...

sofi: No toi on vielä ihan hyvä jako:)

bionda: Kiitos! Tänään maalaus varmaan vihdoin valmistuu. Lähdin tekemään tähän niin paljon eri tasoja että täytyy välillä ihan tosissaan miettiä ratkaisuja, jotka säilyttävät rauhallisuuden tunnun.

Susanna kirjoitti...

Vaikuttava asu