sunnuntai 14. syyskuuta 2008

Yhtäkkinen hiuskriisi

Muistatteko vielä tämän postauksen, jossa puhuin vaikeista kihartuvista hiuksistani? Sain hyviä neuvoja, joskaan mikään ei tunnu olevan tarpeeksi hyvä tähän hiuslaatuun;) Hiusteni pituus on vähän solisluiden yli, ja tahtoisin pitää hiuksia auki. Joka päivä ne ovat kuitenkin niin epämääräisen ja sotkuisen näköiset, että laitan nutturan tai ponnarin.
Oikeasti kohta menee hermot! Käytän Bonacuren latvasuojaa kosteisiin hiuksiin. Jos antaisin hiusten kuivua vapaasti ja rutistelisin niihin muotovaahtoa, lopputulos olisi kuohkea kihartuva pehko. Ongelma on vain siinä, että sen jälkeen ei hiuksia voi mitenkään harjata! Olenkin siis laittanut märkiin hiuksiin kaikenlaisia hoitoaineita ja harjannut ne suoriksi. Se on se tylsä ja helppo ratkaisu, joka näyttää tyhmältä ja saa minut laittamaan aina hiukset kiinni. Tahtoisin antaa hiusten kihartua, mutta millä estää tämä järjetön takkuuntuminen?
Hiukset eivät ole kuivatkaan, niin parturi on väittänyt. Lapsellani on ihan sama hiuslaatu ja hänen lyhyetkin hiuksensa ovat aina takussa. Haaveilen vielä reilusti pidemmistä hiuksista ja haluaisin kasvattaa, välillä joudun kuitenkin lähes itkun partaalle näiden takkujen kanssa.
Argh!


9 kommenttia:

Eufemia kirjoitti...

Onko sinulla afrokampa? Silloin kun minulla (aina välillä) on kiharat, harjaan ensin hiukset selviksi aivan märkinä, sitten käsittelen ja kuivaan, ja jos hiukset ovat sen jälkeen takussa, selvitän takut varovasti afrokammalla.

Anonyymi kirjoitti...

moi!
Itselläni aivan sama ongelma, johon olen löytänyt ratkaisuksi loreal expertin liss ultime seerumin. Käytän yleensä märkiin/kosteisiin hiuksiin, silottaa hiukset ja takut todella hyvin ja tekee hiuksista kiiltävät. riittoisakin on. T: siru :)

MouMou kirjoitti...

Suloiset kiharat!:)

ellen kirjoitti...

eufemia: No ei ole...Ehkä se voisi olla se ratkaisun avain.

siru: Kiitos vinkistä, tuollaista en ole kokeillutkaan

moumou: Suloiset ja suloiset;)

milliini kirjoitti...

Haa, näyttää tutulta! Ihan sama ongelma siis täälläkin. Enkä ole keksinyt siihen vielä ratkaisua, pidän niitä joko suorina ja rumina tai sitten sotkuisena kasana jos auki pidän...

Kaikki vinkit otetaan vastaan ja joitakin saatetaan jopa kokeilla. Täytyy seurailla näitä kommentteja.

Kikkarapää kirjoitti...

Esim. tälläinen hairstore.fi/productimage//0301424.jpg
toimii luonnonkihariin hiuksiin äärettömän hyvin. Ihmettelen kyllä, että etkö saa hiuksia hallittavaksi edes föönaamalla? Hiuksesi eivät näytä kovinkaan kiharilta... Itse olen reippasti kiharaisempi ja föönillä tai suoristusraudalla hiukset saa hyvinkin "suoraksi" / laineille. Jos antaa vapaana kuivua lopputulos on tietysti aivan jotain muuta...

ellen kirjoitti...

milliini: Onneksi meitä on muitakin saman ongelman parissa:)

kikkarapää: Föönaamalla saa hiukset kyllä hetkeksi sileiksi ja hallittaviksi. En vaan haluaisi rasittaa hiuksia sellaisella/nähdä sitä vaivaa. Kuvassakin hiukset ovat föönatut. Tahtoisin nimenomaan löyää keinon, jonka avulla vapaasti kuivuminen olisi mahdollista ilman takkuja.

Suvi kirjoitti...

Musta sulla on tosi nätit hiukset. Ongelman kanssa en kyllä osaa valitettavasti neuvoa. Tämä on nyt täysin OT, mutta olisiko sulla tarkempaa ohjetta täällä blokissasi olleeseen foccacia-leipään. Se näyttä niin herkulliselta, että haluaisin kokeilla joskus. Olen niin huono leipuri ettei onnistu ilman ohjetta. Jos siis haluat ohjeesi jakaa, olisin enemmän kuin kiitollinen. :)

-Suvi-

Anonyymi kirjoitti...

Hei Ellen!

Kannattaa käydä vilasemassa /www.naturallycurly.com -sivut! Olet varmaan 2 tyypin wavy hair kuten minäkin. Itseni parhaaksi kokemat kikat: 1.harjaa hiukset hyvin ennen pesua (märkänä harjattaessa hius venyy ja kiharat suoristuu!). 2.pestessä levitä shampoo kevyesti, älä hiero päänahkaan (ettei hiukset mene sotkuun). 3.pesun jälkeen märkiin hiuksiin joku jätettävä hoitoaine (itse laitan pari tippaa jojobaöljyä) ja sitten rutistellaan kevyesti kiharoille.

Terveisin Eva