lauantai 20. syyskuuta 2008

Väsynyt ja voipunut

Meidän poitsu on edelleen kipeä. Paljon kipeämpi kuin eilen. Viime yönä hän heräili tunnin välein ja itki. Keuhkoissa rohisi, yskiminen sattui ja kuumettakin oli. Aamulla sitten päätin lähteä päivystykseen, olin niin huolissani siitä rohinasta.

Pääsimme aika pian lääkärin vastaanotolle, hän sanoi että keuhkoissa on jotain, varmaan keuhkoputkentulehdus. Hän määräsi ensin verikokeen tarkistaakseen, onko se bakteeri- vai virusperäinen. Tulehdusarvot eivät olleet koholla, joten saimme vielä lähetteen nieluviljelyyn. Siinäkään ei ollut mitään. Tauti on siis virusperäinen ja menee itsekseen ohi. Kiva juttu, paitsi että en ole koskaan saanut niin tylyä ja epäasiallista kohtelua lääkäriltä.
Kun menimme kuulemaan viimeiset tulokset, oli mielessä tietysti paljon kysymyksiä. Kysyin voiko tähän yskään antaa nyt jotain yskänlääkettä ja pitäisikö siihen kurkussa olevaan kipuun määrätä jotain? Lääkäri hyvin tylysti ilmoitti minulle, että "etkö sinä hyvä äiti nyt ymmärrä, tavallista kipulääkettä voi antaa". Olin juuri sanonut, että olen antanut Pamol-F:ää, joka vähän laskee kuumetta mutta ei vaikuta kipuun, jota lapsi itkee surkeana. Hän ei siis kivun takia uskaltanut kunnolla edes yskiä! En siis vain ymmärrä? Tämän jälkeen lääkäri sanoi, että koska me nyt olemme lapsen kanssa tänne tulleet, niin kai hän voi kirjoittaa jotain" vaivanpalkaksi", ja että " tätähän te tulitte hakemaan". Huipputörkeää sanoa noin äidille, joka on vain totaalisen huolestunut kipeästä lapsestaan! En minä ole keuhkoputkentulehdusten asiantuntija, en ole sellaista koskaan sairastanut ja lapsellanikin tämä on ensimmäinen kerta. Hän on kuitenkin todella paljon huonovointisempi ja kipuilevampi kuin tavallisessa flunssassa, joten tottakai kysyn kaiken mahdollisen avun hänen oloonsa! Se on lääkärin asia tietää onko esim yskänlääke tai kipulääke tarpeellista vai ei. Ei aukoa päätään siitä. Sain kouraani reseptit yskänlääkettä ja kipulääkettä varten ja tiukan "kiitos näkemiin" lausahduksen, joka antoi ymmärtää että ala akka painua täältä.

Minä sitten painuin. Matkalla autoon itkin. Väsymyksestä, huolesta ja siitä, miten en siinä tilanteessa osannut sanoa hänelle, että koen tämän tilanteen nyt loukkaavana ja epäammattimaisena?
Lapsi nukahti tuohon viereen heti kun annoin ne lääkkeet hänelle. Ymmärrän sen, että antibiootteja ei ole järkeä syödä turhan takia. Sitä en ymmärrä että lapsen kipua väheksytään, tai äidistä tehdään jotenkin ylihysteerinen. Minä en ole kertaakaan lastani vienyt lääkäriin turhan takia, ja vaikka veisinkin niin mitä väärää siinä on? Nytkin hänellä siis on
k-e-u-h-k-o-p-u-t-k-e-n-t-u-l-e-h-d-u-s, joka sattuu. Silloin ei mielestäni lääkärin tarvitse olla ilkeä.

Kirjallinen palaute onneksi löytää perille vähän jälkikäteenkin. Se on jo lähetetty.

Villahame ja villaneule Benetton. Tuntuipa typerältä kirjoittaa tämä tuon edellisen vuodatuksen jälkeen:DOletteko te saaneet huonoa asiakaspalvelua? Millaista se on ollut, ja miten olette siihen reagoineet?

33 kommenttia:

pinja2 kirjoitti...

Tosi asiatonta kohtelua olet kyllä saanut osaksesi! Ilmeisesti olit kunnan päivystyksessä ja huonoja kokemuksia myös täällä siitä paikasta. Ymmärrän toki, että työntekijöillä siellä on kiire ja muuta, mutta tarviiko ihmistä, jolla on hätä omasta/läheisen voinnista kohdella tuohon malliin. Ei kukaan sinne päivystykseen huvin vuoksi lähde.

Poikaystäväni soitti erääseen sairaalaan, jossa oli pienessä leikkauksessa reilu kuukausi sitten. Nyt se vaiva, joka piti leikkauksella hoitua pois, onkin uusiutunut ja huolestuneena poikaystäväni soitti sairaalaan, jos voisi tulla käymään siellä näyttämässä vaivaansa. Siellä vaan tokaistiin, että ei tänne noin vain aikoja saa, mene päivystykseen. Lopulta suostuivat antamaan poikaystävälleni reilun viikon päähän ajan lääkärin vastaanotolle, kun poikaystäväni painotti että vaiva on vanha ja sitä oikeastaan ei edes pitäisi enää olla, jos lääkäri olisi toiminut oikein. Kohtuutonta mielestäni suhtautua asiaan noin yliolkaisesti, koska se vieläpä oikeastaan johtuu lääkärin hoitovirheestä. Jos kaikki olisi viimeksi mennyt nappiin, niin vaivaa ei enää olisi. Ja kun viime leikkauksen jälkeen vielä kerrottiin, että vaiva ei enää uusiudu ja asia on hoidettu pois päiväjärjestyksestä. :(

Toivottavasti poikasi vointi paranee pian!

Ocean kirjoitti...

No oletpas saanut törkeää kohtelua :O. Kyllähän noita on itsellekin aina välillä sattunut. Itse asiakaspalveluammatissa olevana tiedän senkin, että välillä asiakkaatkin osaavat olla todella rasittavia ja ilkeitä. Niin ja itsekin olen siis saanut nimenomaan lääkäreiltä ja hoitajilta törkeää kohtelua osakseni useaankin otteeseen... Ymmärrän sen, että välillä ei jaksa olla yliystävällinen, mutta asiallinen voisi sentään yrittää olla.

Herttainen kirjoitti...

Törkeää. Ikävä kyllä itsekin noissa tilanteissa on aina niin mykistynyt ja loukkaantunut, ettei saa suoraan sanottua mitään, mutta olen monesti laittanut jälkikäteen palautetta. Toivottavasti lääkäri miettii tölväisyjään jälkikäteen ja kunnioittaa potilaita seuraavan kerran ja ottaa heidät tosissaan.

Asiakkaatkin osaavat joskus olla tosi töykeitä, olen kyllä töissä pari kertaa ruvennut itkemään. Joillain voi olla vain huono päivä, mutta sekä asiakkaista että asiakaspalvelijoista löytyy niitä jotka ovat läpeensä mätiä.

Villahame on ihana!

Anonyymi kirjoitti...

Ikävää saada tuollaista kohtelua. Noh, mutta hyvä että asiasta on annettu palautetta. Toisaalta pakko sympatiseerata päivystäjiäkin, heillä on varmasti itselläänkin kestämistä asiakastulvissa(mikä ei tietenkään oikeuta töykeyttä). Joskus tuntuu että päivystykseen ei uskalla mennä ellei ole vähintään käsi irtoamassa. Mutta itkettyäni kerran päivystyksessä sairasta oloani ja väsymystä ja toisaalta häveten sinne menoa kun samaan aikaan sairaalaan tuotiin puukotettu mies, hoitaja lohdutti ja sanoi että jokainen käyttää omaa harkintaa ja tulee päivystykseen kun olo tai huoli on sietämätön. Teit aivan oikein, varsinkin kun kyse on lapsesta.

ellen kirjoitti...

pinja2: Olin kunnan päivystyksessä. Jälleen kerran sain varmuutta sen suhteen, että välillä turhalta tuntuvaa kallista lapsivakuutusta kannattaa maksaa. Ei ole ainakaan korkea kynnys mennä yksityisellekään puolelle. Tyhmintä tässä on se, että siellä ei ollut ruuhkaa ja olin lääkärille ystävällinen. Jostain muusta siis oli kyse.

ocean: Olen sen verran usein ollut perjantai-iltaisinkin päivystyksessä, että tiedän kyllä, millaisia asiakkaista pahimmillaan siellä on. Itse olin kuitenkin ystävällinen ja huolissani lapsen kivusta. Ei kohtuuton yhdistelmä!

herttainen: Kirjallinen palaute on siitä hyvää, että oikeaoppisesti se tulee aina käsitellä asianomaisen kanssa/palaverissa.

anonyymi: Päivystyspoli on siitä eri asia, että sinne mennään irronneen sormen kanssa. Terveyskeskuspäivyystykseen on mielestäni täysi oikeus mennä jos epäilee jotain vakavaa/kärsii kovasta kivusta.

Pineapple Penguin kirjoitti...

Aivan järkky lääkäri! Oliko se mies vai nainen? Sitä niin luottaa lääkäriin, että uskaltaa kysyä typeriäkin kysymyksiä (en kuitenkaan tarkoita että sinun kysymyksesi oli typerä!) ja itse ainakin unohdan lääkärin kertoman asiat heti kun astun ulos huoneesta, joten kyselen samat jutut monta kertaa ja varmistan että ymmärsin oikein. Onneksi ainakin tähän asti lääkärit ovat olleet minulle ystävällisiä.
Tai, kerran eräs nuorehko mieslääkäri oli minulle todella tyly ja sai minut itkemään kun olin herkässä tilassa ja pyysin sairaslomapäivää (13v koirani oli juuri kuollut ja minulla oli yo-kirjoitukset). Pitkin hampain sen sitten antoi...

heini kirjoitti...

Voin niin kuvitella, miten saamarin ärsyttävältä tuo on voinut tuntua!!<3 Paljon vähäpätöisempi asia, mutta ostin viime kesänä ensimmäistä kertaa eläissäni lipun lähijunaan Lahdesta Helsinkiin ja kysyin, miten lippu kuuluu leimata? Saamani vastaus kuului: "etköhän sinä nyt ole jo sen verran iso tyttö, että osaat sen ihan itse tehdä" aivan sairaan v-mäiseen tyyliin sanottuna. Onneksi sain tuhahdettua jotain ja mulkoilin häntä vielä käytävältä ja oikein näkyvästi sopottelin seuralaisteni korviin samalla katsoen häntä. Miten ihmeessä minä voin osata leimata lipun, kun en ole maalaisena KOSKAAN vastaavaa kokenut? Leimataanko se kuskilla? Vai konduktöörikö sen tekee? Junassa sitten yhden inttipojan avustuksella sain kuulla, että siellä on laite, johon lippu tungetaan x). Mutta hei, oikeasti - asiakaspalveluammatit ei todellakaan sovi kaikille!

Joka tapauksessa paljon voimia äidille sekä etenkin pikkuiselle <3 Toivottavasti paranee pian!

P.S. Onneksi laitoit palautetta, niin moni varmasti kokee huonoa palvelua, muttei jaksa/viitsi palautetta antaa. Vain siten pystymme vaikuttamaan!

Mrs. V kirjoitti...

Ihan oikein teit menemällä päivystykseen. Kyse kun on pienestä lapsesta niin toimit juuri niin kuin vastuullisen äidin tuleekin toimia!
Ehdottomasti laitat palautetta perään. Kyllä sitä on kaikilla huonoja päiviä, mutta tuollainen on kuitenkin röyhkeää!! Piru vie, olihan sullakin huono päivä ja sitäkin huonompi edeltävä yö! Sinä olet joutunut valvomaan ja olemaan huolesta harmaa lapsesi takia ja silti jaksoit olla ystävällinen tälle hirmutantalle.
Tuollaiset ihmiset inhottaa (jos kerta duunisi ja elämäsi on kerta NOIN KAMALAA että pitää asiattomille lähteä aukomaan niin olisiko aika tehdä sille omalle elämälle/duunille jotain...) mutta palautteen lähetettyäsi voit nyt hyvin jättää asian omaan arvoonsa (vaikka sitä tilannetta miettiessä kiukuttaa vieläkin ihan älyttömästi...). Toivottavasti lääkäri viisastuu virheestään.
Pikaista paranemista pojallesi ja voimia sinulle!

Salla kirjoitti...

Mulla on kans kokemusta töykeästä ja töksäyttelevästä lääkäritädistä. Rupesin tietenkin heti kotona pillittämään, kun oli niin alentavaa palvelua, mutta kai mäkin vielä joku päivä opin, että ihmiset ovat paskamaisia.. Helposti tuollaisessa tilanteessa, kun on huolissaan oman tai jonkun muun terveyden puolesta, herkistyy.

Pikaista paranemista pojallesi! :)

Janni kirjoitti...

Toi on ihan asiatonta! Näkee kyllä tätä täälläkin... Paras oli joskus kun ite sain joskus 6 vuotiaana astamakohtauksen ja mentiin lääkäriin ni jouduin odottamaan kaks tuntia et pääsin lääkärin luo ottaa sitä lääkettä...

Hex kirjoitti...

johan on ollut tosi törkeää kohtelua! myötätuntoni sinne päin. Ja toivottavasti pikkuinen paranee pian!

ellen kirjoitti...

pineapple penguin: Sellainen vanhahko mieslääkäri...

heini: Mun mielestä se on velvollisuus laittaa palautetta tuollaisesta. Jos ihmiset eivät laita omituisesta kohtelusta palautetta, niin ei sitä tiedä mihin pisteeseen jollain henkilökohtaisista ongelmista kärsivällä työnteko voi mennä. Siis ääritapauksissa, mutta silti.

mrs v: Onneksi on tämä blogi, jonne voi purkaa:)

salla: Ihmiset ovat paskamaisia, mutta sitä ei tarvitse omalla kohdalla aina hyväksyä.

janni: Tällä seudulla on kyllä jos jonkinlaista tarinaa mitä kuulee päivystyksestä. Itse olen aina silti yrittänyt olla avoimin mielin ilman ennakkoasenteita. Ja yritän kai edelleenkin.

hex: Niin mäkin toivon että paranee... Kauhea katsoa kun toinen on tosi kipeä, eikä voi mitenkään auttaa.

Anonyymi kirjoitti...

tyhmänkin lääkärin pitäis tajuta että yskänlääke on tuossa tilanteessa ihan ehdoton! ei mikään lääke vie yskää pois mutta helpottaa yskää, varsinkin kun on pieni lapsi kyseessä! uskomatonta.

Pandora kirjoitti...

Itse en ole tottunut siihen, että lääkärit ja hoitajat olisivat tökeröitä - mutta olisin pöyristynyt, jos minua kohdeltaisiin noin! Se, että saa vielä pahan mielenkin huolen seuraksi, niin aika epäreilua. :( Sen sijaan ravintoloissa ja kaupoissa saa aina välillä huonoa ja tympeää palvelua, ja ainahan se tuntuu ikävältä, jos asiakas tarkoittaa hyvää.

Tai itse asiassa joskus verikoettani otti hirveän epämiellyttävä nainen, joka ei suostunut juttelemaan, vaikka panikoin, eikä edes vastannut hermostuneisiin kysymyksiin. Inhoan syvästi verikokeita, kun muutaman kerran olen pyörtynytkin, mutta jos sen ymmärtäminen on niin vaikeaa, niin ei sitten... :S

Mukavaa viikonloppua joka tapauksessa ja toivottavasti poikasi paranee pian! :))

MouMou kirjoitti...

Olipa asiatonta! Onneksi kirjoitit palautteen.

MouMou kirjoitti...

Itselle kävi muuten niin, kun silloinen poikaystäväni oli todella sairas, että kun saman viikon aikana soitin kolmatta kertaa ambulanssia, kun hänen kurkkunsa alkoi vuotaa äkillisesti öisin verta ja hän meinasi tukehtua siihen, niin hätäkeskuksesta sanottiin, että "ettekö te muka saa muuta kyytiä". Tuskin olisin soittanut muualle, jos olisimme saaneet! Kyse oli kuitenkin tukehtumisvaarasta.:(

Merja kirjoitti...

Tuollaista on kyllä kuultu kolmen lapsen äitinä aika useinkin. Ja nimenomaan siellä terveyskeskuspuolella.

Meillä on lapsilla myös vakuutukset ja surutta mentiin Suomessa yksityiselle aina kun mahdollista. Siellä en saanut koskaan asiatonta kohtelua. Yleensä oli niin päin että tarjottiin kaikkea mahdollista helpotusta, joskus liiankin kanssa..

Hyvä että annoit palautetta. Vaikka työ ja asiakkaat kuinka mättäisi, ei keneenkään tarvitse suhtautua noin nuivasti. Itse ovat asiakaspalveluammatin valinneet, jos eivät sitä osaa, kannattaisi hakeutua muualle. Nih.

mursuliina kirjoitti...

voi ei :( lääkärin kuuluu auttaa, ei töksäytellä ja näpäytellä potilaille ja huolestuneille ihmisille. tämmöiset jutut juuri saa mut kammoksumaan terveyskeskuksia ja sairaaloita. siellä on hyvin mukavia ihmisiä töissä, mutta on myös inhottavia, joita ei tunnu pätkän vertaa kiinnostavan toisen olo tai hätä (ja se saa mut ainakin aivan paniikkiin, jos koen, ettei edes välitetä). mutta: positiivisena asiana kunnan terveydenhuollosta voin sanoa sen, että verikoekammoisena viimeksi kokeisiin ilmottautuessani sanoin, että mulla nyt on tällainen kammo ja pyörryttää jo nyt. vietiin tyhjään huoneeseen ja otettiin kokeet samantien. uskomatonta, että vielä toisinaan tällaistakin palvelua saa :D

paranemisia teille!

Anonyymi kirjoitti...

Hei,
kaikki sympatiani sinulle ja pienelle lapsellesi ja voimia sairauden kanssa <3

Maria kirjoitti...

Minäkin olen joskus saanut huonoa kohtelua päivystyksessä. Lääkärien pätevyysvaatimuksiin ei valitettavasti kuulu sosiaaliset taidot.

Pienten lasten yskään auttaa parhaiten hunaja. Tässä linkki aiheeseen: http://www.terveysportti.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=uut11092

Toivottavasti poju paranee pian ja jaksamista koko perheelle!

Piritta kirjoitti...

Olipas todella törkeää kohtelua! Tiedän valitettavasti oikein hyvin miltä tuo on tuntunut. Olen myös saanut todella epäasiallista kohtelua ja kaikenlisäksi gynekologilta (!). Olipas kiva siellä sitten hammasta purren "levitellä". Itkien piti kotiin ajella. Eipä tarvinnut enää sille yksityisen puolen lääkärille mennä. Se on kyllä sääli että lääkärien koulutuksessa ei huomioida sosiaalisia taitoja. Mutta onneksi yksityisellä puolella on helppo äänestää jaloillaan.
Pikaisia paranemisia sinne!

Anonyymi kirjoitti...

voi :( paranemisia pikkumiehelle!

miukku kirjoitti...

Ihan oikein teit kun teit valituksen! Siis eikös lääkäreiden jo pikkuhiljaa pitäis alkaa ymmärtämään että he ovat siellä asiakkaita varten? Ja eikös ole vain hyvä että kysyt sinulle epäselvistä asioista? Joskus musta tuntuu että lääkärit kuvittelevat olevansa jotakin muuta kuin mitä todellisuudessa ovat! Tsemppiä sinne ja pikaista paranemista!!

Emmanuelle kirjoitti...

Olipa törkeää kohtelua.

Monestikin on samanlaista kohtelua. Ja vaikka keuhkoputkentulehdusta ei koskaan ole ollutkaan niin monesti on ollut on ollut niin paha yskä että ei pysty enää yskimään koska sattuu niin paljon(astmaatikon keuhkot). Voin vaan kuvitella miltä se pienestä lapsesta tuntuu. :(

Maija kirjoitti...

Voi ei mikä juttu! Paljon halauksia ja voimia teille!

Itse olen kovasti lääkärinpelkoinen juuri sen takia, että olen saanut todella kamalaa kohtelua. Lapsena kun kaaduin pyörällä ja sain viisi tikkiä silmäkulmaan, lääkäri vain totesi kylmästi:"No susta ei todella mitään Miss Suomea tule". Nyt tuo ehkä naurattaa, mutta on se pikkutytölle vähän oudosti sanottu.

Viimeisin tapaukseni on muutaman kuukauden takaa. Tällöin sain töissä kiehuvat vedet päälleni ja olin aivan shokissa. Lähdin taksilla lääkäriin ja lääkäri toteaa:"Kuules, itku ei auta".

Hmmm... Lääkäreitä on moneen lähtöön, mutta valitettavan usein saa kuulla vastaavanlaisia kokemuksia. Lääkikseen pyrkiviltä pitäisi ensimmäisenä kysyä haluavatko he tehdä työtä pelkästään rahan takia vai onko siinä edes hitunen sydäntä mukana.

Anonyymi kirjoitti...

Voi pientä,pikaista paranemista hänelle! Kylläpä on ollut törkeä lääkäri,hyvä että annoit palautetta,ehdottomasti! Kokemusta on kyllä täälläkin töykeästä palvelusta tk:ssa. Ja tosiaankin oman sairaan lapsen kanssa asioidessa. Kyllä on moni ihminen ammattinsa väärin valinnut...
Jaksamista äidillekin myös!
-Helena-

Anonyymi kirjoitti...

itse olin joskus työuupumuksen takia sairaslomalla pari viikkoa. sama lääkäri oli kirjoittanut minulle tämän sairasloman ja käskenyt tulla vielä uudestaan ennenkuin menen takaisin töihin. eli että en saa palata töihin vielä silloinkaan ilman lääkärin mukaan. lisäksi hän antoi lähetteen psykologille jolla olisi enemmän aikaa keskustella kanssani asiasta. lähdin lääkäriltä tyytyväisenä ja koin että minua oli kuultu. kahden viikon päästä menin uudelleen lääkäriin, ohjeiden mukaan ennenkuin olin palaamassa töihin. lisäksi psykologi oli antanut määräyksen olla vielä sairaslomalla ainakin pari viikkoa.
ensimmäisenä astuttuani sisään huoneeseen lääkäri kertoi minulle närkästyneesti että on hänen ruokataukonsa ja hän joutuu nyt kuluttamaan sen minuun. sitten hän istui koneelle, katsoi tietoni ja sanoi: "minä kyllä ajattelin että olisit töihin jo mennyt" minä siihen vastasin että niin ajattelin itsekin mutta ajattelin tulla vielä käymään ja ottaa vakavissani psykologin suosituksen kun kuitenkin olin samasta asiasta lyhyen ajan sisällä jo toistamiseen sairaslomalla. seuraavaksi lääkäri alkoi paasata minulle kuinka "jos olet kaksi viikkoa vain ryypännyt ja rällästänyt niin ei kai sitä töihin jaksakaan mennä" ym kuinka tarvii elää terveellisesti ja nukkua ja ei saa juoda eikä polttaa. minä siinä suu auki yritän selittää että olen käynyt vain hierojalla helpottamassa jumiutuneita niskojani ja muuten vain nukkunut univelkoja pois. siinä sitten lääkäri paasasi minulle 15min kuinka olen ihan hunningolla ja luuseri ym ym.
päästyäni kotiin vasta tajusin kuinka törkeää tuo oli, olin vain ollut niin järkyttynyt tapahtuneesta.
laitoin tapahtuneesta kirjallista palautetta, niin parin päivän päästä tämä lääkäri itse soittaa minulle ja vielä puhelimessakin haukkuu minut kuinka olen varmasti vain kuvitellut koko asian ja suurennellut sillä hänen sanavarastoonsa eivät kuulemma tuollaiset sanat kuulu. sitten jo aloin itkeä puhelimessa ja lääkärikin tajusi ehkä menneensä liian pitkälle. silti hän edelleen väitti etteu ollut tuollaisia puhunut ja puhelun lopuksi vielä sanoi laittavansa sairaskertomukseeni merkinnän että minulla on taipumusta masennukseen kun kuvittelen ihmisten tarkoittavan pahaa vaikka he eivät sitä tee :D
onneksi pääsin kesäkuun alussa uuteen työpaikkaan jossa on toimiva työterveys, joten ei tarvitse ikinä enää tuolle OMALÄÄKÄRILLE mennä.

ps. anteeksi pitkä kommentti mutta halusin vain kertoa ettei se palautekaan aina mene perille asti, tai sitä käsitellä asianmukaisesti palavereissa :)

sho(e)paholic kirjoitti...

Voi että mitä inhottavuutta. Mulla kävi isälle niin, että hän meni näyttämään varvastaan (johon oli kasvanut rustoa väärään paikkaan) ja pystyi enää hädin tuskin kävelemään, kun äiti pakotti lääkäriin. Lääkäri oli sitten todennut isälle vaan että jotain tulehdusta, tule takas jos alkaa käymään kipeää. Meän isä sano, että perkele en minä täällä ois jos tuntus hyvältä! :D no joka tapauksessa ymmärrän, jos ärsyttää, että joku tulisi sinne "turhaan" mutta eikö voisi esim. kohteliaasti sanoa, että kun näissä flunssatapauksissa ei kannata tulla heti sairaalaan tai jotain? Ja minusta on typerää, että lasten äitejä aina kohdellaan vain hysteerikkoina - on kokemusta oman kummitytön äidin kertomana (ja hän on sentään sairaanhoitaja - ei panikoi ihan turhasta).
Kaikesta huolimatta pikaisia paranemisia!

Vilma kirjoitti...

Harmillista ja ehdottomasti väärin. Tulipas heti sellainen olo, että täytyy vilkaista peiliin, että kuinka sitä aina itse hätääntyneiden omaisten kanssa toimii. Vaikka parhaansa yrittää, niin ei vaan aina onnistu saamaan aikaiseksi haluttua lopputulosta :( Huono ja asiaton käytös on sitten kyllä lukunsa erikseen, sitä ei tarvitse hyväksyä.

Pienelle miehelle paranemista!

May kirjoitti...

Sympatiat ovat puolellasi! Meidän juniori jos sairastuu nuhaan, niin sille tulee heti hirveän äänekäs rohinayskä, joka ei sitten kuitenkaan koskaan ole keuhko-mitään. Mutta arvaa vaan ollaanko juostu päivystyksessä... Nyt sinne lähdetään vain ja ainoastaan jos hengitys menee sihinäksi ja jos lapsi alkaa kompensoida vatsalihaksillaan riittämätöntä hapensaantia - vaikka aina ne happiarvotkin ovat olleet ihan priimat. Toisaalta nykyään käydään yksityisellä, jolle aina saa ajan viimeistään seuraavaksi päiväksi.

Suomessa minusta muuten voitaisiin ihan hyvin määrätä lapsille(kin) enemmänkin oloa helpottavia lääkkeitä, siis ihan nielukipulääkkeitä ja nuhalääkettä ja sen sellaista (eikä aina niitä iänikuisia antibiootteja). Höyryhengitys on aina jees, mutta kuinka moni lapsi viitsii pyyhkeen alla höyryjä hengitellä :oD

Anonyymi kirjoitti...

Olipas kyllä asiatonta kohtelua!Itse olen valmistumassa piakkoin lääkäriksi ja silloin harvoin, kun olen joutunut tosi tilanteessa itse käymään lääkärissä, on tullut huomattua, että etenkin vanhemmat mieslääkärit saattavat olla todella tylyjä...kyllä siitä tulee paha mieli. Monesti olen huomannut, että en ole uskaltanut kysyä kaikkia mieltä askarruttavia asioita, kun olen huomannut miten tympääntynyt lääkäri on :( silloin tulee aina sellainen olo, että yritän kyllä itse tsempata ja olla ystävällinen potilaille, vaikka kuinka väsyttäisi. Etenkin lapsipotilaiden kanssa on huomannut sen, että vanhemmat ovat usein ylihuolehtivaisia, mutta itsellekin tulee niin paljon parempi mieli, kun neuvoo ja opastaa ystävällisesti ja huomaa, että vanhemmatkin ovat sen jälkeen tyytyväisiä ja helpottuneita. Toivotaan, että palautteesi menee perille asti ja saat jatkossa asiallista kohtelua :) blogisi on muuten ihana! Olen jäänyt koukkuun...

Anonyymi kirjoitti...

Olipa inhottava lääkäri!

Muutama kuukausi sitten, kun menin vaikean asian kanssa itku kurkussa omalääkärille, hän puhutteli minua alentavasti ja todella vihaiseen ja syyttävään sävyyn. Olin muutenkin valmiiksi jo peloissani ja inhottava lääkäri sai minut purskahtamaan kyyneliin. Luulisi että sentään noin kolmekymppinen naislääkäri omaisi edes jonkun verran myötätuntoa. Hän teki minulle vielä kivuliaan tutkimuksen eikä tuntunut välittävän ollenkaan vaikka olin selvästi peloissani ja itkin.
Kun hän viimein sai lähetteen kirjoitettua juoksin kotiin kyyneleet silmissä ja olin aivan hysteerinen kunnes tyttöystäväni sai rauhoiteltua minut.

Lääkäreiden tulisi olla ymmärtäväisiä ja pitää henk.koht. ajatuksensa omana tietonaan. En usko että potilasta voi auttaa arvostelemalla ja syyttelemällä.

-Nadja

hetuu kirjoitti...

harmi että tuollaista palvelua saitte osaksenne. Itse valmistun kolmen vuojen päästä ylioppilaaksi ja lähihoitajaksi. Siitä sitten kätilöksi tai jopa lääkkikseen. Mutta vaikka tuosta en ole vielä varma, niin siitä olen että en käyttäydy asiakkailleni ollenkaan noin. Eikä tuollaista voi aina pistää väsymyksen piikkiin, sillä itsehän he ovat sille alalle halunneet. Vaikka onhan se totta, että pinnallisia asiakkaitakin on olemassa, en tarkoita sinua ja poikaasi, jotka teitte aivan oikein!

Itsekkin olen saanut huonoa käytöstä. Varpaanu murtui vuosi sitten ja menin päivystykseen, jossa oli jo kaikki röntgenit ym. pois käytöstä. Sain lähetteen isompaan sairaalaan ja lupasivat soitata taksin. Mutta eipähän ne törkeän käytöksen lisäksi soittaneetkaan sitä taksia. Vaan itse jouduin hankkia kaiken ihanan kivun kourissa.