perjantai 12. syyskuuta 2008

Vähän lastenvaatteista vol 1

kuva: benetton.com

Kaikille on varmaan tullut harvinaisen selväksi, että pidän todella paljon Benettonin vaatteista. Ehkä minuun on iskenyt 90-luvun provokatiiviset ja kyseenalaistavat kampanjat. Ainakin Benetton brändinä edustaa minulle edelleen rohkeutta, suvaitsevaisuutta ja laatua.

Benetton on ehkä lähimpänä myös sitä värimaailmaa ja tyyliä, johon haluan pukea omankin lapseni. Merkin lastenvaatteet ovat värikkäitä olematta silti sekavia. Sekavuus on sellainen piirre lastenvaatteissa jota inhoan. Tahdon että printit ovat yksinkertaisia, värit raikkaita ja mallit yksinkertaisia.

Ostan paljon lastenvaatteita myös käytettynä. Se on mielestäni todella järkevää, kun ottaa huomioon miten lyhyt käyttöikä monilla vaatteilla on. Jos vähän osaa katsoa kankaan laatua, voi hyvillä mielin ostaa lastenvaatteita käytettynä tietäen, että ne kestävät vielä kolmannen/neljännenkin käyttäjän. Erityisesti laadukkaat villavaatteet ovat sellaisia, joita metsästän käytettynä. Vinkkinä muuten aikuistenkin villavaatehuoltoon, että kannattaa ostaa sappisaippuaa pesua varten! Sillä lähtee pinttyneetkin tahrat. Normaali pesu tapahtuu marseille-saippualla.

Marimekko on toinen valmistaja, jonka lastenvaatteista pidän kovasti. Jokapoikapaidat ovat siistejä ja rentoja paitoja hieman juhlavampiin hetkiin, kuten synttärikemuihin.


Marimekon trikoopaidat kestävät nyppyyntymättä pesusta toiseen.


Kuten myös Benettoninkin trikoo. Näissä on mielestäni paljon samaa sekä laadullisesti että värillisesti Marimekon kanssa. Perusväreinä poikani vaatteissa ovat musta, valkoinen, ruskea ja kirkas vihreä.Tämä "Ulpo" merkkinen poikien housupuku on loistoesimerkki käytetystä lastenvaatteesta. Ostin sen vuosia sitten huuto.netistä. Puku on alunperin 50-luvulta ja edelleen kuin uusi! Tätä minä pidin poitsulla kyllästymiseen asti kun hän oli vähän pienempi. Nyt ihanuus on jäänyt pieneksi, mutta ei puhettakaan että tästä luopuisin:)


Benettonin takki on myös kirppislöytö. Uudenveroinen duffeli maksoi 15 euroa, ehkä paljon kirppiksellä, mutta tietäen näiden takkien laadun ja hintatason kyseessä oli megaluokan löytö.


Nämä kuvat ovat Benettonin nettisivuilta ja edustavat sitä tyyliä, jota lastenvaatteissa rakastan!

kuva: benetton.com
kuva: benetton.com
kuva: benetton.com


Kuinka monelle lukijalle lastenvaatteet ovat ajankohtaisia? Mitkä asiat niissä ovat teille tärkeitä?
Entä lapsettomat lukijat, kiinnostavatko lastenvaatteet silti?

35 kommenttia:

Hex kirjoitti...

Minulla ei ole lapsia eikä ole tulossakaan vielä pitkiin aikoihin. Silti juuri eilen kaupungilla ollessani ihailin lastenvaatteita! Miten ihania vaatteita lapsille myydäänkään... Odotan innolla sitä aikaa, kun minulla sitten joskus toivon mukaan on oma pikku piltti.

tuijam kirjoitti...

Eksyin sattumalta tänne. Meillä on 5v ja 3v tytöt, joten lastenvaatteiden kanssa tulee pulattua.
Arvostan lastenvaatteissa käytännöllisyyttä, ulkonäköä ja laatuun nähden sopivaa hintaa.
Meillä on paljon Lingon&Blåbärin vaatteita, ne kestävät alkuperäisessä kuosissaan vielä kahdenkin tytön jäljiltä. Niihin vaatteisiin en ole vielä pettynyt, hinta tosin on aika suolainen. Toisaaltaan perusvärit ovat merkin vahvuus, toisaaltaan likat rakastavat pinkkiä ja se sitten pitää ostaa muista vaatesarjoista ja perusväriset eivät houkuta.
Minusta Lindexillä ja H&M:llä on kivoja vaatteita ja laatukin paljon parempi kuin esim markettien "Lotta ja Lassi" tai Ciraf, joissa useinkin trikoossa pieniä reikiä jo valmiiksi, nyppyyntyvät ja saumat kiertävät.
Nicky&Nelly liikkeiden Exit on myös hyvä sarja. Lindexiltä ja H&M:ltä saa just sellaista ylisöpöä Hellokittyä ja hörhelöä.
Ruotsalainen Du&Jag ei paljoa markettien kamoista eroa, Me&I taas paljon kalliimpi kaikkine toimituskuluineen kuin L&B.
Ulkovermeissä meillä paljon Reimaa, joiden "vedenpitävät" talvirukkaset (29,90e) kyllä olleet pettymys. Lassiella erittäin hyviä ja kestäviä alaosastaan kumitettuja (välikausi)pukuja. Rasavil on hyvä, edullisempi Jonathan kestää myös.
Benettonista ei kokemusta, koen sen kalliina merkkinä enkä siksi koskaan käy siinä liikkeessä. Marimekko on myös turhan arvokas, lahjaksi sitä on saatu, ja samalla lailla ne trikoot kuluu kuin hieman halvemmatkin.

Talvikengistä Vikingin goretexit ovat ollet hintansa arvoisia, suurin virheostos oli Richterin goretexit.
Jo yhden vajaan talven aikana vuosivat vettä läpi ja menivät hirveän näköisiksi, ja silti maksoivat Vikingin verran.
Reiman roosat goretexit viime talvelta alkoivat repeillä tarranauhoistaan liki heti. Paluu Viikinkiin takaisin, jos nyt tänäkään talvena niitä oikeasti tarvitsee...

Kuluneen kesän suurin pettymys oli ihanat vaaleanpunaiset, perhoskuvioiset, tasapohjaiset "lenkkarit" Prismasta. Maksoivat 25e/pari. Kärjessä jotain ohutta synteettistä nahkaa, joka repesi pinnasta puhki heti ensi kosketuksella asvalttiin tai hiekkalaatikon kiviin. Ehkä ne olivat vain kävelykengiksi kaupungille tarkoitettu?

Olikos tässä vastausta? ;-)

Anonyymi kirjoitti...

Mielenkiintoista asiaa olet pohtinut, voisin puhua lastenvaatteista ikuisuuksia vaikka omia pieniä ei vielä olekaan. Kummilapsille ja muille suvun ja ystävien taaperoille tulee kuitenkin ostettua vaatetta aina silloin tällöin. Mielestäni lastenvaatteissa juurikin laatu on tärkeä tekijä, etenkin jos haluaa pitää samaa vaatetta useammalla kuin yhdellä lapsella. Toisaalta äkkiä pieneksi jäävät ja harvemmin käytetyt vaatteet, esim. juhlavaatteet voivat mielestäni olla vähän "heikompaakin" tekoa (->halvempia) jos vaatetta ei käytetä kuin kerran. Mitään Bratz-painatuksia ja muotihörhellyksiä en lastenvaatteissa ymmärrä, mielestäni lapsella(kin) pitää olla selkeitä ja ajattomia vaatteita (tuo 50-luvun housupuku on loistava esimerkki), jotka menevät useammalle lapselle. Silti tykkään, että tytöillä on vaaleanpunaista ja pojilla vaaleansinistä (ainakin vauvana, eipä jää muille epäselväksi onko pieni nyytti tyttö vai poika :)), eikä pelkästään murrettuja vihreitä ja oransseja sävyjä, joita nyt näkee taas paljon.

Yksi lastenvaatemerkki, jonka olen kokenut laadukkaaksi (hintakin on kyllä sen mukainen...), on Polarn o. Pyret. Merkillä on vähän Marimekko/Benetton -tyylisiä vaatteita, jotka kuulemieni kokemusten mukaan kestävät todella hyvin pesua yms. Toinen hyväksi havaittu on Lingon&Blåbär, hyviä trikoovaatteita myös. (Mikähän noissa ruotsalaisissa on kun tekevät niin laadukkaita lastenvaatteita, vai olikohan tuo PoP tanskalainen...)

Puh, tulipa sepustus... Sen vielä haluan sanoa, että pidät omalla pojallasi juuri sen tyyppisiä vaatteita kuin haluaisin joskus omillakin lapsillani käyttää.

Tiina kirjoitti...

Tämä ei nyt liity lastenvaatteisiin, mutta mulla on itselläni vähän erilaiset fiilikset Benettonin perus trikoopaitojen suhteen. Mulla on kahdesta paidasta saumat ratkeilleet jopa suht nopeasti käyttöönoton jälkeen. Eikä paitoihin ole kohdistunut mitään sen suurempaa "rääkkiä". Liekö sitten vain huonoa tuuria, mutta olen ollut vähän pettynyt. Muuten tykkään (tykkäisin...) paidoista, ne ovat mukavan rentoja mutta samalla ns. siistejä.

ellen kirjoitti...

hex: Minulla ja yhdellä tosi hyvällä ystävällä on molemmilla pojat (hänellä jo kaksi) ja me aina hiplataan tyttöjen vaatteita:) Vaikka ei minulla ole koskaan ollut mitään väliä, onko lapset tyttöjä vai poikia, niin ne jotkut tyttöjen vaatteet ovat vaan niin ylisöpöjä että tekisi mieli ostaa ihan vaikka koristeeksi!

tuijam: Itse asiassa Benettonin trikoopaidat ovat monesti samaa hintaluokkaa kuin Lindexillä. Tosin täytyy myöntää, että Lindexinkin paidat ovat myös hyviä! Ja nytkin niillä on ihania "retrokuoseja". Siis sellaisia tarpeeksi simppeleitä, joita tällainen ei-retrohenkinenkin tykkää ostaa. Poika valitsi sieltä juuri ihan itse paidan, ja se oli sellainen vihreä siilikuosinen trikoopaita. Vaikuttaa hyvänlaatuiselta. Se on muuten minusta hauskaa antaa myös lapsen valita välillä ihan itse paidan itselleen. Huomaa, että silloin se paita on aina vähän erityinen;) Jonahthanista meillä on myös hyviä kokemuksia. Erityisesti hinta-laatusuhteeltaa ne ulkovaatteet ovat olleet hyviä.

adele: Mä en tiedä mikä minulla on ollut vaaleansinistä vastaan. Käytän sitä väriä kyllä lapsella, mutta yleensä siinä täytyy olla myös ruskeaa tai tummaa sinistä mukana. Pelkkä vaaleansininen on jotenkin liian lälly:) Kun hän oli vauva, pidin hänellä paljon ruskovillan luonnonvalkoisia vaatteita ja lindexin raidallisia bodyja.

tiina: Minulla ei ole koskaan ratkennut saumat. Voisiko olla noin huonoa tuuria? Minulla on yksikin benettonin punainen trikoopaita ollut jo kymmenen vuotta, eikä se ole mennyt miksikääm!

Suvi kirjoitti...

Minulla ei ole lapsia, mutta tulevaisuudessa varmaan tulee :)

Lastenvaatteet kuitenkin olivat ajankohtaisia viime viikolla, kun ostimme läksiäislahjaa mammalomalle lähtevälle työkaverille.

Lapsen sukupuoli ei ole tiedossa, ja vietimmekin haastavia hetkiä, kun etsimme äidin makuun sopivia unisex-vauvan vaatteita. Lasten vaatteiden maailma on kyllä todella sukupuoliväritteinen.

ellen kirjoitti...

suvi: Benettonilla on mielestäni ollut tässäkin mielessä hyvä valikoima, että siellä on vauvoille ihania vihreän ja ruskean sävyjä sekä sitten sitä luonnonvalkoista. Luonnonvalkoinen on minusta ehkä kaikkein paras unisex väri:)

shandi kirjoitti...

Itse olen huomannut mm. Benettonin vaatteiden kestävyyden ja ajattomuuden kuosien suhteen. Ensimmäiselle lapselle noin 8 vuotta sitten ostetut vaatteet ovat edelleen hyviä ja käytössä nyt jo kolmannella lapsella.

Itse kannatan kierrätystä muutenkin, mutta erityisesti lastenvaatteiden kohdalla se on mielstäni järkevää, juuri sen lyhyen käyttöiän vuoksi.

Anonyymi kirjoitti...

Omia lapsia ei ole (eikä tule?) mutta sisareni odottaa tällä hetkellä neljättään. Ajattelin kasata sellasen laatikon kaikenlaisia unisex-vaatteita ja muita söpöstyksiä :D

Merja kirjoitti...

Ihan hyvä aiheen otit esille.. Mä olen ihan samaa mieltä että hyvälaatuista kannattaa ostaa myös lapselle. Meillä vaaatteet on kulkeneet tytöltä toiselle. Olen ostanut paljon jenkkivaatteita, jotenkin täkäläisten vaatteiden puuvilla on paljon jämäkämpää. Olen ostanut niitä myös käytettyinä ja hyvin kestää pyörittää koneissa ja kuivausrummuissa. Ja hinnathan täällä on aivan uskomattomat, siis niin paljon halvempaa. Käytetyissä vaatteissa on valtavasti myös valikoimaa.

Meidän pojalla on muuten myös just samoja värejä, mutta myös oranssia. Sopii hänelle tosi hyvin.

siru kirjoitti...

Marseille-saippua on minullekin tuttu, mutta tuosta toisesta kuulen ensimmäistä kertaa. Mistähän sitä saa hankittua?

Lastenvaatteista on aina mukava lukea, vaikkei itselle olekaan ajankohtainen aihe.

Anonyymi kirjoitti...

Omia lapsia ei ole eikä tule, mutta ihastelen hyvin pukeutuneita (puettuja ;) ) lapsia yhtä lailla kuin aikuisiakin. Varsinkin poikkeavat väritykset miellyttävät, kun on uskallettua astua omille poluille perinteisestä "pojalle sinistä, tytölle pinkkiä" -ajattelusta.

miukku kirjoitti...

Mulla on semmonen 6kk vanha kummityttö, ja kyllä mulla tulee kaupoissa katottua lastenvaatteita aikalailla! Ne on NIIIN söpöjä kaikki...

ellen kirjoitti...

sanzke: Ihana lahja:)

merja: Meiltäkin löytyy myös oranssia, se on hyvä väri! Ja älä edes kerro noista hinnoista...Jotku lastenvaatteetovat kyllä lähes riistohintaisia täällä suomessa.

siru: Sappisaippuaa saa luontaistuotekaupoista! Se on ihan huippuhyvää.

miukku: Niin on...

sho(e)paholic kirjoitti...

Silloin kun meillä oli viimeksi pihakirppispöytä torilla, kaikki hyväkuntoiset ja -laatuiset lastenvaatteet menivät alta aikayksikön, mikä oli minulle täysin yllätys, mutta minusta on erittäin fiksua, että lastenvaatteita ostetaan käytettyinä juurikin siitä syystä, että heillä kasvu ei pysähdy ennen kuin joskus 15 vuoden jälkeen. Minusta nuo Benettonin kuvat ovat ihania ja olen samaa mieltä siitä, mitä Benetton edustaa.

Sanna kirjoitti...

Itselläni on puolivuotias tyttö, joka käyttää samoja vaatteita, kun minä pienenä melkein kolmekymmentä vuotta sitten!! Ennen on tehty todella kestäviä vaatteita. Nuo samat vaatteet ovat olleet lainassa myös veljeni lapsilla eikä reikiä ole tai muodot virttyneet. Merkiltään ovat kotimaisia.
Nyt tyttö tarvitsi takkia ja ajattelin ensi ostaa H&M:n toppatakin, mutta eksyin Benettonin liikkeeseen, josta löysin ihanan takin paljon halvemmalla! Arvatkaa kumman valitsin :)

Marge kirjoitti...

Vaikka omia lapsia ei ole, eikä ne ole vielä hetkeen ajankohtaisia, niin lastenvaatteita on ihanaa hiplailla kaupoissa ja suunnitella millaisia sitä omalle lapselleen ostaisi. lähipiirissä ei ole edes yhtään lasta, joten ei voi hankkia edes lahjavaatteita. Ihanaa, että niin pojille kuin tytöillekin löytyy niin paljon kaikkea ihanaa.. :)

Anonyymi kirjoitti...

ovat ajankohtaisia ja kiinnostavat :)

Tanja kirjoitti...

Benetton merkkiä löytyy myös minun tyttäreni vaatekaapista. Nanson ja Marimekon vintage vaatteet ovat myös ihania. Varsinkin 70-luvun lastenvaatteet ovat upeita. Niitä olen myös onnistunut jonkin verran löytämään. Hyvin paljon olen hankin lastenvaatteita kirpputoreilta ja saanut käytettyjä ystäviltä ja sukulaisilta.

Lumianna kirjoitti...

Sappisaippuaa saa myös ainakin Stockmannilta, sieltä, mistä muitakin pesuaineita :).

Omia lapsia ei minulla ole, eikä todennäköisesti tule, mutta varhaiskasvattajana voisin sanoa pari sanasta aiheeseen ;). Toki kivannäköiset vaatteet ovat kivoja, enkä omalle lapsellekaan pukisi mitä tahansa. Etenkin 2-3 -vuotiailla käytettävyys on kuitenkin tärkeä juttu. Miten lapsi voisi opetella pukemaan itse ja saada onnistumisen kokemuksia, jos vaatteet koostuvat esimerkiksi nauhakengistä, farkuista vyöllä (joka on vain näön vuoksi) sekä neulepaidasta, jossa on uskomaton määrä nappeja? Nuo kaikki ovat tuon ikäisille vielä kohtalaisen vaikeita juttuja. Sen sijaan kaikkien perusvaatteiden ja kurahousujenkin pukeminen sujuu meidän 2-vuotiailta oikein hyvin :). Ammattini puolesta kannatan siis laadukkaita ja hyvännäköisiä perusvaatteita :).

Anonyymi kirjoitti...

Monet lastenvaatteet ovat kyllä ällöttävän sukupuolitettuja väreineen ja hahmoineen. Ei heti tarvitse ahtaa poloisia valmiisiin kaavoihin, saa pitää niistä väreistä, joista oikeasti tykkää! (joo, minäkin oon nainen ja tykkään OIKEESTI vaaleanpunaisesta) Silti, tilaa monenlaisille sukupuolirooleille.

tipitii kirjoitti...

Lastenvaatteet (tarkemmin pienten vauvojen) ovat alkaneet kiinnostaa erityisesti kummitytön syntymän jälkeen. Laadukas ja siisti vaate on mukava lahja ja niitä osaisin jopa itse ommella. Lahjaksi jos ostan vauvanvaatteita, huolehdin siis, että ovat hyvää ja mukavaa materiaalia, eivätkä mitään riemunkirjavaa kangasta.

ellen kirjoitti...

sho(e)paholic: Kyllä yleensä kaikki mitä itsekin olen vienyt kirpparille on mennyt. Se on kyllä fiksua, jos ei ole pienempiä sukulaisia joille kierrättää.

sanna: Benettonin alet on kyllä ihan parhaan:)

marge: Niin, vauvakuumeeseen ei taida auttaa kuin se vauva:) Ja ainahan niitä voi ostaa keräilymielessä tulevaisuuden varalle;)

anonyymi: No hyvä!

tanja: Kun oma lapsi oli vauva seurasin ihmeissäni retrobuumia. Jotkut maksoivat satoja euroja jostain 60/70-luvun froteisesta potkupuvusta!!! Et jos pikkurahalla löytyy niin varmaan kannattaa ostaa jemmaan.

lumianna: Vyöt jäävät kyllä meilläkin käyttämättä koska ne ovat aika hankalia. Ehkä jotkut haalariasut voisivat olla tuon ikäisillä niitä kaikkein hankalimpia? Siis jos tulee kiire vessaan yms.

anonyymi: Niin, ja monesti juuri lapset ovat niitä jotka itse haluavat niitä roolitettuja vaatteita:)

tipitii: Mäkin aina yritän joskus väsäillä itsekin lastenvaatteita. Ne ovat niin pieniä että ei mene heti hermo!

Anonyymi kirjoitti...

Hei Ellen! Löysin vasta eilen tämän blogisi, mutta lisäsin sen jo suosikkeihini =) Minulla on pian 3 vuotias tytär, joten myös lastenvaatteet kiinnostavat luonnollisesti. Shoppailen hänelle vaatteita vähintään yhtä mielelläni kuin itsellenikin. Samaa mieltä Benettonista; meilläkin on kaapit täynnänsä kyseistä merkkiä sekä lapsella että minulla. Muutenkin blogisi vaikuttaa oikein kivalta; tulen uudestaankin hakemaan inspiraatiota omaan pukeutumiseen ja lueskelemaan mukavia juttujasi. Pidän myös ruoka-ja sisustusjutuista, joten blogisi oli oikein miellyttävä uusi tuttavuus.

Lora

lukija kirjoitti...

Mielenkiitoinen postaus, eli lisää vain lastenvaatteita! Minua ärsyttävät pojille tarjolla olevat iänikuiset tummansininen ja sininen. Värien perässä olen ehkä ajautunut ostamaan laadukkaita ja merkkivaatteitakin. Lindexin mallistossa on myös kivoja kulutusta kestäviä vaatteita.

Lilja kirjoitti...

Minulla ei ole vielä lapsia, mutta lastenvaatteista on silti mielenkiintoista lukea :) Itse en oikein ymmärrä, miksi lapsille pitää alkaa tyrkyttää niin selviä sukupuolirooleja jo ihan pienestä pitäen. Minulla on ystäväpiirissä eräs 3-vuotias pikkupoika, jonka lempiväri on vaaleanpunainen. Hänen vanhempansa siis ostavat hänelle vaaleanpunaista (enkä todellakaan ymmärrä, miksi he eivät niin voisi tehdä) Tämän takia poikaa luullaan usein tytöksi ja varsinkin vanhemmat ihmiset päivittelevät kovasti "punaista pikkupojalla, ai kamala...) Erään toisen ystäväni vuoden ikäisellä pojalla on puolestaan punainen Hello Kitty- sadetakki ja tummanpunaiset rattaat. Hän myös leikkii nukeilla. Leikkii hän toki autoillakin. Eihän niin pienellä ole vielä selvää sukupuoli-identiteettiä. No niin, piti hieman avautua ;) Erittäin kauniita nuo lastenvaatekuvasi :)

Matroskin kirjoitti...

Aiheesta voisi paasata vaikka kuinka pitkään, mutta lyhyesti: minua ärsyttää, että pojille ei saa iloisia vaatteita. Kaikki on mudan väriä. Polarn o. Pyret on kiva ja hyvä, mutta Hesan liikkeessä valikoima on aika suppea. Lisäksi 30 euroa simppeleistä verkkahousuista on liikaa.

Arvostan lastenvaatteissa lapsellisuutta, luonnonkuituja ja tietenkin laatua. Inhoan sitä että lastenvaatteet ovat aikuisten vaatteiden kopioita, esim konttaavalle pikkupojalle reisitaskuhousuja. Haloo, mitä se tekee kaikilla niillä taskuilla?

Tekisipä joku pojillekin lapsekkaita, iloisenvärisiä, satumaisia käyttövaatteita luonnonmateriaaleista. Ryntäisin ostamaan. Esimerkkikuvistasi tykkään. En voi sietää lasteni vaatteissa disney-hahmoja enkä muitakaan kaupallisia viestejä.

Me koristellaan vaatteita aika paljon itse, painamalla ja aplikaatioilla. Tai siis minä koristelen, pojat ovat hengessä mukana...

Matroskin kirjoitti...

Niin ja se sukupuolettaminen on tosiaan ärsyttäävää. Minusta kirkkaanpunainen on pojilla kiva, varsinkin kun pojillani on suuret siniset silmät, joita punainen upeasti korostaa. Ja punaisen takia heitä luullaan usein tytöiksi.

wenya kirjoitti...

Kummilapsen, pikkuisen prinsessan, sain tässä ihan viikko pari sitten. Ensimmäinen lahja vauvalle olivat pienet pehmeät vauva-Converset :> Itsekin kun Converse-tossuja suorastaan keräilen, niin luonnollisesti lapselle ne sitten piti heti ostaa. Muutenkin, itse varmaan tulen kummitytölle neulomaan itse jotain vaatteita, kun neuloa osaan :>

Cerisier kirjoitti...

Minulla on yksi lapsi ja tutulta kyllä kuulostaa. Minäkään en pidä sekavista malleista ja ostan paljon käytettynä. Metsästän laatua aleista ja käytettynä, sillä en halua pistaa hurjia summia lastenvaatteisiin niiden lyhyen käyttöiän takia - tosin tytär on sen verta kapeaa mallia että monet vatateet mene pitkään, esim. noin 2 v sitten käytetyt mekot menevät nyt tunikoina. Lapsella on myös ollut muutamia minun vanhoja vaatteita, eli yli 25 v. vanhoja ja edelleen hyväkuntoisia.

Mitä lastenvaatteiden tyyliin tulee, pidän sellaisesta kekieurooppalaisen ja amerikkalaisen siististä tyylistä, ylenpalttisimmat hörsöt tosin karsittuna. Ulkoiluvaatteissa joudun tinkimään tästä, sillä niissä panostan mieluummin toimivuuteen kuin täydelliseen ulkonäköön - ja hinta on kyllä myös kynnyskysymys. En välitä retrokuoseista ja glitterbratzeistä.

Merkeistä mieluisia ovat H&M (laadullisesti tosi positiivinen yllätys), Zara (sama juttu), Esprit, Benetton, Bogi, Gymboree (lähinnä käytettynä), Gap/Old Navy (sama juttu) ja Elle (sama juttu). Ulkovaatteissa Lassie ja Jonathan on osoittautuneet hinta-laatusuhteeltaan meillä parhaaksi: kestäneet yhtä hyvin kuin kalliimmaatkin.

Villapesuun voin muuten suositella Sonettin villanhoitoainetta, laitetaan siis pesun jälkeen palauttamaan villan alkuperäistä rasvaa.

Suvi kirjoitti...

Eiliseen kommenttiini lisäys:

Ostimme tosiaan sitten loppujen lopuksi luonnonvalkoisen setin Benettonilta :D

Tiukunen kirjoitti...

Itse olen tykästynyt erityisesti PO.P:in, Småfolkin, Katvigin ja Marimekon lastenvaatteisiin sekä tietysti aitoihin 70-luvun pirteän värikkäisiin ihanuuksiin. Meillä lastenvaatteet(kin) ostetaan pääasiassa käytettyinä ja hamstraankin usein mieluisia isommankin kokoisia vaatekappaleita jemmaan tulevaa tarvetta ajatellen. :)

Pojan vaatekaapin sisältö edustaa hyvin pitkälle samaa värimaailmaa kuin omat sekä miehenikin vaatteet eli paljon pirteitä värejä: punaista, oranssia, keltaista ja ruskeaa. Meillä ei värejä jaotella tyttöjen ja poikien väreihin ja ostamamme lastenvaatteet ovat muutenkin poikkeuksetta sellaisia, joita voisin käyttää ihan yhtä hyvin tyttölapsella kuin pojallakin. :)

May kirjoitti...

Silloin kun poika oli vielä vauva, tuli söpösteltyä ja mätsäiltyä sen vaatteita. Ei tainnut olla äitiyslomalla muutakaan tekemistä... :o) Nyt olen onnellinen, jos arkiaamuina kaapista löytyy puhdasta ja oikeankokoista päällepantavaa! Minusta HenkkaMaukan lastenvaatteet ovat hyvälaatuisia ja meidän juniorin mitoille sopivia - kenkiä lukuunottamatta. Kengät ostan aina kunnon kenkäkaupasta, jossa on asiantunteva henkilökunta, joka mittaa lapsen jalan joka kerta. Joskus tilaan vaatteita ja leluja www.jako-o.de:stä - varsinkin pyjamat, pyyhkeet ja collegepaidat ovat mielestäni hintansa väärtejä.

Vilijonkka kirjoitti...

Minä en pahemmin merkeistä perusta, ainakaan nykyisessä kotimaassani Kiinassa ei kannata, kopioita kaikki vain... ja kirppareita joista jotain oikeisti löytäisi ei ole olemassa, sillä kierrätys toimii kotien sisällä.

Mutta nauti Ellen niin kauan kun sitä kestää, että sinä saat päättää poikasi pukeutumisesta! Minulla sitä riemua ei enää ole, sillä 4-, 7- ja 10-vuotiaat lapseni ovat jo varsin omapäisiä pukeutujia. Kaapissa on peräti neljä eriväristä Marimekon Iloista mekkoa - ja kukaan ei niitä halua käyttää. Kiitos ideasta, taidanpa laittaa ne seinälle tauluksi!

Anonyymi kirjoitti...

Ei ole lapsia, mutta ihmettelen sukupuolen ylikorostamista lastenvaatteissa. Tarkoitan sukupuolispesifejä värejä, kuoseja ja malleja. Kirpputorillakin näkee kylttejä "vain tyttöjen vaatteita tässä pöydässä." Miten niin tyttöjen vaatteita? Miksei _lasten_ vaatteita.