tiistai 12. elokuuta 2008

Sipuleita ja suunnitelmia

Kun sipuleita tarkastelee läheltä, ne ovat todella kauniita. Jos olisin vaatesuunnittelija, suunnittelisin sipuleiden inspiroimana upean juhlamekon. Siihen tulisi monta ohuen ohutta hulmuavaa kerrosta, kaikki kerrokset eri sävyisiä vaalean ruskean, vihertävän ja kullanruskean sekoituksia. Kermanvaaleat yksityiskohdat viimeistelisivät kokonaisuuden...
Miksi ei voi osata kaikkea, mitä haluaisi? Ja miksi se on niin, että mitä vanhemmaksi tulee, sitä enemmän tuntuu kiinnostuksen kohteita löytyvän! Varsinkin jos ajankäyttö on jotenkin rajoitettua. Epäreilua:)
No, mekon esittelisi tietenkin kevyesti päivettynyt Heidi Klum vaaleat hiukset kevyesti hulmuten kilpaa mekon kerrosten kanssa.
Minä näen sen jo silmissäni.


Koska en osaa toteuttaa kaikkea mitä päähäni pälkähtää, voin aina tallentaa nykyhetkeä välähdyksinä kankaalle.
Taulu on oikeasti aika iso, 81x65cm, vaikka se näyttääkin niin pieneltä:)




Sipuleista ja syksyn tulemisesta muistui mieleen yksi lempiresepti. Jos ette ole kokeilleet aikaisemmin tätä "Paholaisen hilloa" niin suosittelen "lämpimästi".

Paholaisen hillo

Ainekset
800 g tomaatteja tai
800 g kuorittuja tomaatteja tomaattimehussa
400 g punaisia paprikoita
4-6 punaista chiliä
6-8 valkosipulin kynttä
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
2 tl oreganoa
1/2 dl etikkaa
1 pkt Hillo-marmeladisokeria

Leikkaa tuoreisiin tomaatteihin ristiviillot ja pane ne 30–60 sekunniksi kiehuvaan veteen. Valuta vesi pois ja jäähdytä tomaatit kylmän juoksevan veden alla. Irrota kuoret, leikkaa tomaatit lohkoiksi ja poista kovat kantaosat. Pane tomaattilohkot paistokasariin. Jos käytät säilöttyjä tomaatteja, kaada ne liemineen kasariin ja leikkaa saksilla neljään osaan. Halkaise pestyt paprikat ja chilit, poista siemenet ja silppua puolikkaat. Murskaa kuoritut valkosipulin kynnet. Lisää silput ja mausteet kasariin. Anna kiehua puolisen tuntia. Lisää etikka ja hillo-marmeladisokeri. Kuumenna uudelleen kiehuvaksi ja keitä 3–5 minuuttia silloin tällöin sekoittaen. Jäähdytä hetki ja purkita. Säilytä jääkaapissa. Tarjoa grillattujen liha- ja makkararuokien kanssa tai hampurilaisten, ruokien ja kastikkeiden mausteena.

Resepti täältä!


18 kommenttia:

MouMou kirjoitti...

Jälleen kaunis taulu!:) Olet kyllä taitava!<3

Heini kirjoitti...

Ihania nuo sipuli-inspiraatiokuvauksesi <3 <3 ..

Jenny kirjoitti...

Mieletön idea, jollet toteuta itse, suunittele ja teetä, siis todella ihana ajatus:)

Johanna kirjoitti...

Upea taulu! Tähän astisista mun suosikki! :)

Anonyymi kirjoitti...

Siis ihan synti pitää noin upeita tauluja omissa nurkissa! Paa myyntiin, kaupaksi menee varmasti :)

-Eija

Herttainen kirjoitti...

Sellaisessa mekossa voisi mennä linnanjuhliin!

tipitii kirjoitti...

Voi että, kun kattoo noita sun töitäs, ei voi kun vaan miettiä, miksen osaa itse mitään paljoa tikku-ukkoa vaikeampaa taiteilla. Taulusi ovat suorastaan kiduttavan kauniita :)

Anonyymi kirjoitti...

Aiotko monta vuotta olla kotirouvana?

Mari kirjoitti...

Olet masentavan hyvä taitelijana. :) Kateellisuus kukoistaa varmasti täällä sinun lukijoidesi keskuudessa. ;) (Ja kyllä, tämä postaus yrittää olla kehu. :D)

ellen kirjoitti...

moumou: Kiitoss<3

heini: Heh°

jenny: Joo, mulla olisi ihan selkeä visio siitä...Mutta eipä taida olla tarvetta sellaiselle mekkounelmalle lähiaikoina...

johanna: Kiitos!

eija: Kiitos kannustuksesta

herttainen: Todellakin! Jonkun pitäisi palkata mut vaikka stylistiksi sinne;)

tipitii: Mulla on sama tunne neulontatöiden suhteen...Tahtoisin osata kutoa ja virkata, mutta en ole koskaan kunnolla opetellut.

anonyymi: No en!!!

mari: Pitääkö nyt sanoa kiitos? Toivottavasti en sentään masentava ole:)

Anonyymi kirjoitti...

Ihana taulu,sipulit ovat tosi kauniita! Osaat todella maalata hyvin,aiemmat orkideataulusi saivat ihan sanattomaksi,niin upeita ovat! Kiitos hillo-ohjeesta,lähden ostamaan kohta ainekset siihen! Mukavaa päivänjatkoa sinulle!
Terveisin Helena

modegerecht kirjoitti...

vähän ihana taulu. olet tosi taitava! :)

Liivia kirjoitti...

Sain juuri paholaisen hilloa ekan kerran vähän aikaa sitten. Huh, että on hyvää.

Sipulit ovat kauniita. Punasipuli voittaa minun sipulikauneuskilpailuissa.

Liivia kirjoitti...

Niin, taulu on KAUNIS!

Marika m kirjoitti...

Miten sulla on noin kuvauksellisia sipuleita? Täälläpäin on ihan kämäsiä.
Kaunis taulu. =)

Pipari kirjoitti...

Voisin mielelläni ostaa jonkun tauluistasi. :) Kerro ihmeessä jos olet myymässä!

ellen kirjoitti...

helena: kiitos hirveästi. Tuliko hillosta hyvää?

modegerech: Kiitos:)

liivia: KIITOS

marika m: Noi onkin sellaisia "makeita sipuleita"!

pipari: Kiitos, pidän mielessä:)

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä tuli hillosta tosi hyvää! Nam! Kiitos vaan herkullisesta vinkistä!
Terv. Helena