perjantai 11. heinäkuuta 2008

Lisää kenkiä!

Kirppisonni oli taas myötä, löysin kolmet kengät! Yhdet ihan uudet Tamariksen vaaleat nahkakakengät 9 euroa, vanhat Favourite-merkkiset vaaleat nahkakorkkarit 3,5 euroa ja Festo-merkkiset mustat nahkaiset slingbackit 2,5 euroa (molemmat Made in Finland).
Yritin googlettaa Festoa ja Favouritea, mutta en löytänyt mitään...veikkaan näiden olevan 60/70-lukua. Vaaleat korkkarit muistuttavat aika paljon Solena-merkkisiä kenkiäni.

Aina kun näen jossain vanhat hyväkuntoiset vintagekengät muutamalla eurolla, niin pakko niille on antaa hyvä koti. Kun tietää, mitä hintoja samoista kengistä pyydetään "oikeissa" second hand-liikkeissä, niin kengät tuntuvat hyvältä sijoitukselta. Tämähän on tavallaan vähän kuin säästämistä, eikö?
Ostan vain sellaisia kenkiä, jotka ovat hyvässä kunnossa. Minun koossani niitä löytyy hämmästyttävän usein! Monet kerrat olen törmännyt täysin iskemättömiin kenkiin vuosikymmenten takaa... Olen usein hämmästellyt, miten 2nd hand-liikkeissä lähtöhinnat pyörii siinä neljänkympin paikkeilla, vaikka suutarireissukin olisi pakollinen. Uskon vakaasti vintagekenkien ja vaatteiden arvon tulevaisuudessa vain nousevan lisää. Siksi pidän aarteistani hyvää huolta.

11 kommenttia:

Johanna kirjoitti...

Jätänpä nyt kerrankin kommetin :) Olen lukenut blogiasi alusta alkaen ja nautin sen lukemisesta kovasti. Pidän itse hyvin paljon samasta tyylistä pukeutumisessa ja musta on ihana nähdä miten luot tyylikkäitä asukokonaisuuksia pikkurahalla. Se, että yhdistelmät näyttävät enemmän Ralf Laurenilta ja Mexxiltä yms. kuin H&M:ltä (joita hämmästyksekseni huomaan niiden usein olevan), on minusta hienoa. Juuri sitä itsekin kannatan ja yritän ulkoasussani noudattaa; tyylikästä ja hyvännäköistä, mutta ei pääsääntöisesti kantaen rahasäkkejä liikkeisiin. Kaunista, klassista jne. Myös lastesi pukeutuminen ja sisustus teillä (ne palaset mitä siitä olen nähnyt) ovat oikein kivoja :)
Mukavaa viikonloppua!

Dolce Vita kirjoitti...

Tottakai kannattaa ostaa kun edullisesti löytää :) Olen kauhistellut useiden second hand- liikkeiden hintoja.. eräässäkin kaikkien kenkien hinnat keikkuvat 300-500 kruunun paikkeilla, ja laukkuejen yli 200 kr... samanlaista tavaraa mitä itse löytää kirppiksiltä muutamalla kolikolla :) Ja kengät ovat upeita, onnea löydöistä!

Anonyymi kirjoitti...

Oi monet kengät omistat :}? About <3?

Heini

ellen kirjoitti...

johanna: Kiitos paljon! Olen aina ollut sitä mieltä, että se miltä näyttää, ei ole rahasta kiinni:)

dolce vita: Niinpä...

heini: Pikainen laskutoimitus kertoi, että 90-100 paria...Apua.

*~SL kirjoitti...

Ihania kenkiä!

Anonyymi kirjoitti...

Moikka! Kommentoinpa minäkin ensimmäistä kertaa vaikka olen jo jonkin aikaa blogiasi seurannut. Miellyttävää luettavaa ja kauniita kuvia. Sinulla on ihanan selkeä tyyli. Niin, ja kateellisena ihanista kenkälöydöistä on pakko udella että minkä kokoinen jalka sulla oikein on, kun aina onnistut löytämään tuollaisia ihanuuksia?

Sandra

tipitii kirjoitti...

Noi korolliset kengät on syötävän ihanat! Itsekin ostan joskus kolmet kirppiskengät kerrallaan, onneks joku muukin tekee niin. Nyt ei enää tunnu olo ihan niin tuhlailevalta ;)

Herttainen kirjoitti...

Itsekin silloin ostin ne morsiuskengät ja maksoi 20 € kun oli sellainen vintage-kauppa, joten kirpparilta todella tekee hyviä löytöjä. Mulla tosin on aina vaikeuksia löytää omaa kokoa just silloin kun etsii!

ellen kirjoitti...

Mun jalankoko on 36. Sen takia varmaan teen löytöjä niin helpolla, se taitaa olla kohtuullisen harvinainen koko nykyään:)

MouMou kirjoitti...

No joo!:D Aika epistä, että veit sitten kaikki nätit kengät. Nuo sopivat kyllä upeasti tyyliisi.:)

Arawn kirjoitti...

Ei se ole älyttömän harvinainen koko nykyään. Teet löytöjä siksi, että aiemmin se oli erittäin yleinen koko. Naiset olivat silloin pienempiä ja jalatkin olivat pienempiä, joten vintage-kenkiä löytyy paljon nimenomaan pienissä kooissa. Ja koska meitä isojalkaisia on tosiaan enemmän kuin aiemmin, joudumme jättämään pienet kengät teille...

Kirotut olkoot isot jalat.