torstai 15. toukokuuta 2008

Ja niin se helma lyheni!
Eikä kyllä yhtään kaduta! Mekon yleisilme keveni reilulla kädellä.
En ole koskaan ennen tehnyt helman rypytyksiä tai muuta, vähän jännitti. Se olikin tosi helppoa, pujotin helmaosioon langan, jota kiristin, kunnes ommeltavat reunat olivat saman levyiset. Nuppineuloilla mallasin osat kohdalleen ja sitten vaan ompelin. Lopuksi kiinnitin koristepitsin ompeleen päälle. Mitä pidätte, kannattiko?

11 kommenttia:

Timantti kirjoitti...

Minusta lyhentäminen kannatti. Aivan ihana tuo mekko nyt lyhennettynä!

Midinetti kirjoitti...

Kannatti todella :). Helma on nyt ihanan kevyt ja mekko kerrassaan mahtava. Löytäisinpä itsekin vastaavan jostain.

Herttainen kirjoitti...

Nätti se on noinkin! Vaikea verrata kun pitkää versiota ei nähnyt suorana versiona edestä ilman että helmat heilui :) Mutta kyllä sitä varmasti noin lyhyenä tulee enemmän käytettyä! Ja helma mukavasti kuohkeutui.

Anonyymi kirjoitti...

Kannatti.

ellen kirjoitti...

herttainen, sille on ihan syynsä, ettei ollut kuvaa edestä pitkällä helmalla:) ei oikein näyttänyt hyvältä. eli siinä mielessä oli kyllä hyvä päätös lyhentää, nyt tuota voi oikeasti käyttää!

sarakissa kirjoitti...

Ehdottomasti kannatti! ainakin mun silmään tuo pituus iskee paremmin, ja lopputulos on muutenkin nätti ja siisti:) Tosiaan, kevyempi ilme on kyllä hyvin kuvailtu!

tiiti kirjoitti...

munkin mielestä kannatti, tuli enemmän kevyen tyttömäinen ja pirteä mekko ja vähemmän sellainen laura ingalls-vaeltaa-preerialla-henkinen. tosi kivalta näyttää :)

Calin kirjoitti...

No kannatti ehdottomasti! Hyvän päätöksen teit :) eihän noita edes tunnista samaksi vaatekappaleeksi ku ero on niin huomattava! :)

ellen kirjoitti...

pieni talo preerialla- vertaus oli aika osuva!
ihan kiva että minulla alkaa tuleen rohkeutta näihin ompelujuttuihin. ennen en osannut yhtään mitään, mutta anoppi on opettanut kaikenlaista. hänen äitinsä on ommellut paljon (mm se barbietakki).

Nelliina kirjoitti...

Kannatti, se on kivan moderni maalaisromanttinen lyhyellä helmalla. Isäni kutsui noita pitkiä mekkoja karjakkomekoiksi :D joten nyt ei ole enää karjakkomekko vaan ihanuusmekkko :)

ellen kirjoitti...

nelliina, kiitos<3 karjakkomekkokin kuvaa pitkällä helmalla olevaa versiota varsin hyvin! mä olen nyt aika innoissani, kun tajusin miten helppoa on tehdä rimpsuja....